מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותעל כאבים ואשליות

על כאבים ואשליות

אשליית וידאו פשוטה יכולה להפחית כאב באופן משמעותי ואף להפסיקו באופן זמני


מניפולציה גורמת למוח להאמין שהאיבר הכואב מתכווץ ומתרחב- ועוצמת הכאב פוחתת (צילום: panthermedia)
מניפולציה גורמת למוח להאמין שהאיבר הכואב מתכווץ ומתרחב- ועוצמת הכאב פוחתת (צילום: panthermedia)

 

מדענים מאוניברסיטת נוטינגהם גילו כי יצירת אשליה- בה באמצעות צילום וידאו גורמים למוח להאמין כי האיבר הכואב נמתח או מתכווץ- מפחיתה באופן משמעותי ולפעמים גם באופן מוחלט את הכאב. המחקר אולי יוביל לטכנולוגיות חדשות שיסייעו למטופלים הסובלים מדלקת מפרקים ניוונית ביד לשפר את תנועתיות היד שלהם, באמצעות הפחתת הכאב שהם חווים בטיפולי פיסיותרפיה.

 

הטכנולוגיה המכונה MIRAGE היא טכנולוגיה עתידית חדשנית המיושמת כיום במחקר בסיסי של ייצוג הגוף במוח ובחינת הדרך שבה המוח קולט (ומתרגם) את מה שאנו רואים או מרגישים.

 

הטכנולוגיה משתמשת בצילום וידיאו של היד בזמן אמת ונעזרת במחשב, יחד עם משיכת או דחיפת האיבר באופן פיזי, כדי ליצור מניפולציות שמרמות את המוח, כך שיאמין שהאיבר נמתח או מתכווץ. בעקבות זאת תפיסת הכאב במוח משתנה והכאב באותו האיבר פוחת.

 

ממצא זה התגלה לגמרי במקרה, במהלך יום פתוח באוניברסיטה בו הציבור הוזמן לחוות מגוון אשליות באמצעות הטכנולוגיה הייחודית. "רוב האנשים שמגיעים לאירועים מסוג זה הם ילדים" אומר ד"ר רוג'ר ניופורט, ממובילי המחקר "האשליות מפעילות את הדמיון שלהם ועבורם זה 'מעשה קסם' המעורר את סקרנותם".

 

במהלך היום הפתוח, סבתא של אחד הילדים ביקשה להשתתף, והזהירה שיש להיות עדינים עמה מכיוון שאחת מאצבעות ידיה כואבת בגלל דלקת פרקים. במהלך ההדמיה המניפולטיבית של האצבע הכואבת, שגרמה לה להראות כאילו היא מתכווצת ומתמתחת, לפתע היא אמרה בהתפעלות "האצבע שלי לא כואבת יותר" ושאלה אם היא יכולה לקחת את המכשיר לשימוש בביתה. החוקרים הופתעו לא פחות ממנה.

 

לאור הגילוי המסעיר, הם החלו בגיוס 20 מטופלים לניסוי שמטרתו לבדוק את האפקטיביות של הפחתת הכאב באמצעות טכניקת ה- MIRAGE. כל המתנדבים שגילם הממוצע היה 70 שנה, אובחנו כסובלים מכאב ביד או באצבעות הידיים כתוצאה מדלקת מפרקים ניוונית.

 

לפני תחילת הניסוי, הנבדקים התבקשו לדרג את עוצמת הכאב על סולם של 20 נקודות, מ- 0 (כלל לא כואב) ועד - 20 (כאב בלתי נסבל). במהלך הניסוי המטופלים לא נטלו תרופות חזקות יותר מאקמול להפחתת כאב.

 

השפעת האשליה נבדקה על-ידי הדמיית מניפולציה של מתיחה או כיווץ של החלק הכואב ביד. בקבוצת הביקורת בוצעו מניפולציות של חלקים שאינם כואבים ביד.

 

תוצאות המחקר שפורסמו בכתב העת Rheumatology, הראו ירידה משמעותית בעוצמת הכאב בקרב 85 אחוז מהנבדקים. "מתיחה" או "כיווץ" של החלק הכואב ביד, העלימו באופן זמני את הכאב בקרב שליש מכלל הנבדקים. מתנדבים רבים גם דיווחו על שיפור בטווח התנועה של האיבר הכואב. הפחתת הכאב התקיימה רק כאשר האזור הכואב עבר מניפולציה ולא אירעה כאשר אזורים לא כואבים של היד עברו מניפולציה.

 

טרם נמצא טיפול יעיל לריפוי דלקת מפרקים ניוונית (אוסטאוארטריטיס) והטיפול כיום מתמקד בהפחתת תסמיני הכאב באמצעות תרופות ופיסיותרפיה- אבל כאב עלול להוות מכשול לביצוע תרגילים ושימור התנועתיות של המפרקים. העבודה הנוכחית מהווה צעד ראשון לביסוס טכנולוגיה חדשנית המאפשרת הפחתת כאב במהלך טיפולי פיסיותרפיה ויכולת לבצע את התרגילים. בהמשך, מקווים החוקרים ליצור דגמים שאף יאפשרו לסובלים מכאב להשתמש בטכנולוגיה בביתם.

 

 

Rheumatology (2011)doi:10.1093/rheumatology/ker104

 

לסרטון המחשה