טרשת נפוצה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
על הפרעות רגשיות באנשים עם טרשת נפוצה
האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה קוראת לביצוע מחקרים בתחום ההפרעות הרגשיות באנשים עם טרשת נפוצה
האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה כינסה את מיטב המומחים בכדי לכתוב הנחיות מבוססות מדעית לאבחון וטיפול בהפרעות רגשיות באנשים הסובלים מטרשת נפוצה, וגילתה שלא קיים מספיק מידע מבוסס בתחום.
בקרב אנשים עם טרשת נפוצה, ישנה שכיחות גבוהה מאוד של הפרעות רגשיות בהשוואה לשכיחותן באוכלוסייה הכללית. דיכאון שכיח בקרב 36%-54% מהאנשים עם טרשת נפוצה לעומת 16.2% באוכלוסייה הכללית, הפרעה בי-פולארית (מאניה-דפרסיה) שכיחה בקרב 13% מהאנשים עם טרשת נפוצה לעומת 1%-4.5% באוכלוסייה, השכיחות של חרדה עומדת על 35.7% לעומת 28.8%, הפרעת הסתגלות – 22% לעומת 0.2%-2.3% והפרעת בכי/צחוק בלתי נשלט – שבעוד שהיא נדירה מאוד באוכלוסייה הכללית (פחות מ-1%), שכיחותה בטרשת נפוצה נעה בין 6.5% ל-46.2% (כיום אין הסכמה בנושא).
כל ההפרעות הללו עשויות לנבוע משילוב של מספר גורמים: פגיעה באזורים המווסתים את הרגש במוח שנוצרת בעקבות המחלה, נתונים גנטיים וסביבתיים המביאים להתפרצות המחלה וייתכן שמשפיעים גם על התגובות הרגשיות, תגובת אבל טבעית לאבחנה או לפגיעה שנוצרה בעקבות המחלה ותגובות הסתגלות למשמעויות ולשינויים שמחלת הטרשת הנפוצה יוצרת.
ועדת המומחים שהתכנסה סקרה את המחקרים שנערכו בנושא האבחון והטיפול במצבים הרגשיים ומצאו שהמידע הקיים פשוט אינו מספק. מתברר שנושאים אלו מטופלים במחלת הטרשת הנפוצה כפי שהם מטופלים באוכלוסייה הכללית או במחלות אחרות, ואין מספיק התייחסות לייחודיות המחלה והשפעותיה.
המומחים יצאו עם המלצות להמשך מחקר בנושא ההפרעות הרגשיות בטרשת נפוצה. לדבריהם, לא היה מספיק מידע כדי לענות על שאלות משמעותיות בתחום, בהן מהם הטיפולים היעילים להפרעות נפשיות באנשים עם טרשת נפוצה, כיצד משפיעות התרופות השונות לטרשת נפוצה על מצב הרוח ושאלות רבות נוספות.