מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

טרשת נפוצה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהחדשותעל אבחנות שגויות של טרשת נפוצה

על אבחנות שגויות של טרשת נפוצה

האבחנה של טרשת נפוצה ארוכה ומורכבת. מחקר שנערך בארצות הברית חושף כמה שכיחים המקרים של אבחנות שגויות


כמעט כל המומחים נתקלו במטופלים שאובחנו באופן שגוי עם טרשת נפוצה (צילום: Shutterstock)
כמעט כל המומחים נתקלו במטופלים שאובחנו באופן שגוי עם טרשת נפוצה (צילום: Shutterstock)

 

"אין זה נדיר שרופא יאבחן אדם עם טרשת נפוצה כאשר למעשה אין לו את המחלה", כך טוען מאמר שפורסם בכתב העת המדעי Neurology. האבחנה השגויה, בנוסף לנזק הנגרם למטופל, מביאה גם לבזבוז של מיליוני דולרים בארה"ב מידי שנה.


המחקר מתבסס על ראיונות שנערכו עם 122 מומחים לטרשת נפוצה ברחבי ארה"ב. מתוך כל הנשאלים, מלבד 6, כלומר למעלה מ- 95%, דיווחו כי ראו לפחות מטופל אחד במהלך השנה האחרונה שאובחן עם טרשת נפוצה על-ידי רופא אחר, אבל אין הם חושבים שאכן זו האבחנה.

 

75% מהנשאלים דיווחו כי ראו לפחות שלושה מטופלים במהלך השנה האחרונה עם אבחנה שגויה. שליש מהנשאלים דיווחו כי בדקו למעלה משישה עם אבחנה שגויה. בסיכום הממצאים נמצא כי 122 המומחים יחד ראו כמעט 600 מטופלים עם אבחנה שגויה של טרשת נפוצה, במהלך השנה האחרונה בלבד.


מרבית המומחים שרואיינו אמרו שאחוז ניכר מאלו עם אבחנה שגויה של טרשת נפוצה החלו כבר בטיפול תרופתי, אשר יש לו תופעות לוואי והוא גם יקר מאוד, לרוב כ- 40,000$ לכל מטופל מידי שנה. 


ד"ר דניס ברודט, הכותב הבכיר של המאמר, הדגיש כי אנשים עם אבחנה שגויה של טרשת נפוצה לא רק שמקבלים טיפול יקר שיכול לפגוע בהם ואינו מתאים להם, אלא שאינם מקבלים את הטיפול הראוי למחלה האמיתית שכנראה יש להם.


מניתוח הראיונות עלו גם הקשיים האתיים והרגשיים של המומחים המזהים אבחנה שגויה. למעלה משני שליש מהם טענו כי הדיווח למטופל על כך שקיבל אבחנה שגויה של טרשת נפוצה, קשה להם יותר מלתת אבחנה של טרשת נפוצה למטופל חדש.


ד"ר ערן קליין, אחד מכותבי המאמר סיכם ואמר "טעויות באבחנה מתרחשות במחלות כמו טרשת נפוצה, שאין להן מבחן חד משמעי. מחלות כאלו דורשות מומחה עם כישורים וידע ספציפי נרחב לגבי המחלה, שיכול לחקור את ההיסטוריה של המטופל, לבצע בדיקות גופניות נרחבות ולהעריך נכונה את הבדיקות המשלימות, כדי לקבל את האבחנה המדויקת. המחקר החדש בעיקר שופך אור על הצורך במומחיות קלינית בכדי לזהות ולתקן טעויות באבחנה.

 

האבחון של טרשת נפוצה הוא קשה ומורכב. בואו לקרוא כיצד הגולשים באתר אובחנו עם המחלה.

 


Neurology, May 11, 2012  

ערן-ברקוביץ
21/05/12 11:54

זה קורה לרוב בקרב המקרים הקלים/גבוליים. ככל שעובר הזמן הסיכוי שזו אבחנה שגויה יורד. התקדמות המחלה, כלומר התקף, שינוי בנגעים והאדרה (עדות לפעילות דלקתית) מחזקים את האבחנה.

עדיין, אם יש ספק, מומלץ לפנות לחוות דעת נוספת.

איך מגלים שזה לא זה????

האם למרות נגעים ב mri, התקפים שכבר היו, והרגשה כללית לא משהו יש סיכוי שזה "סתם"?

כן, אני יודעת שמה שאני כותבת מגוחך, אבל.. מותר לחלום, לא?