הפרעות אכילה
מנהלי קהילה
עיוות בדימוי הגוף
מחקר חדש מדגיש את חשיבות הזיהוי של עיוותים בדימוי הגוף אצל בני נוער, בטרם תתפתח הפרעת אכילה
כאשר אדם בריא מסתכל במראה הוא בדרך כלל רואה את מה שיש, לטובה ולרעה. יש אנשים אחרים שהבבואה /דמות שהם רואים במראה כלל אינה מדויקת. הם רואים את הדמות שלהם באופן מעוות, את הגוף כשמן או מגעיל, גם במקרים בהם מדובר בגוף רזה לכל הדעות.
מצב כזה נקרא "עיוות בדימוי הגוף".
מחקר חדש אשר עסק בנושא מראה שזיהוי מוקדם של עיוות בדימוי הגוף הינו הדרך הטובה ביותר לזהות אנשים אשר נמצאים בקבוצת סיכון לפתח הפרעות אכילה.
עיוות בדימוי הגוף מתרחש כאשר התפיסה לא תואמת את המציאות, ובדר"כ התפיסה היא זאת שיותר חשובה ומשפיעה לעומת המציאות.
אמצעי התקשורת היום מציפים בגירויים שאנחנו אמורים לחשוב שהם האידיאל, למרות שהם בד"כ לא בריאים ולא מציאותיים. כאשר הדור הצעיר נחשף לדימויים כאלה באופן חוזר ונשנה, הם מתחילים לחשוב שהגוף שלהם שונה ולא מספיק טוב. הם עלולים להתחיל לטעות ולחשוב שהם בעודף משקל, כאשר בפועל הם במשקל תקין לחלוטין.
הסכנה במקרים כאלה היא שבני נוער עלולים להתחיל לחשוב על דרכים להשגת הדימוי האידאלי לכאורה. ברגע שהם יגיעו לגיל ההתבגרות הם כבר עלולים להיות עמוק בתוך דפוסים של הפרעות אכילה.
כאמור המחקר החדש מציע שזיהוי סימנים של עיוות בדימוי הגוף יכול להיות כלי מצויין לאיתור בני נוער בסיכון. המחקר פורסם בחודש שעבר ב – Journal of Adolescent Health.
דימוי גוף הוא לא משהו שרופאים בדרך כלל מתעניינים בו, במיוחד לא בקרב בני נוער אשר נמצאים במשקל תקין.
ממצאי המחקר מדגישים את החשיבות של טיפוח דימוי גוף מדוייק וחיובי במהלך הילדות וההתבגרות, ואת הצורך להיזהר מדיאטות ושיטות קיצוניות לירידה במשקל בקרב בני נוער, שעלולות להיות מלכודות מסוכנות. במילים אחרות, המחקר מדגיש את החשיבות של חינוך לבריאות והימנעות ממיקוד בנושא של משקל. המטרה צריכה להיות פיתוח הרגלי אכילה בריאים, ולא השגה של מספר על המשקל. הוים צריכים גם לשלוט ולהגביל את החשיפה של ילדיהם לאמצעי תקשורת שעושים שטיפת מוח וגורמים לילדים לחשוב שיש דבר כזה גוף מושלם.
ברגע שיש חשד לעיוות בדימוי הגוף, מומלץ שההורים יפנו לקבלת עזרה מקצועית. אם ממתינים יותר מידי זמן ללא התייחסות לבעיה, הדפוסים השליליים הופכים מושרשים, וקשה יותר ויותר לשנות את החשיבה וההרגלים.
www.suburbanchicagonews.com/bolingbrooksun/lifestyles/2493852,4_5_JO14_IMAGE_S1-100714.article
תרגמה וערכה: מיכל אפק
עוגית
"ברגע שיש חשד לעיוות בדימוי הגוף, מומלץ שההורים יפנו לקבלת עזרה מקצועית" (עבור הילדים שלהם)
somebody
אצלי ההורים שלי היו צריכים ,לפי המאמר,להיות בטיפול כבר שנים..אולי לפחות כשהמחלה שלי היתה באה לידי ביטוי משהו מהתובנות האלו היה מחלחל.
אבל אני כנראה הוזה,כי חוץ מלהרגיש אשמים פה ושם ההורים די מתנערים מאחריות להתנהגות שלהם בפיתוח ההפרעה שנראה לי שאין מצב כזה בכלל שיגיעו לטיפול.
בגרור שלא לפני,וגם במהלך זה לא תמיד קל לגרור אותם לטיפול....
מאוד מעניין מי היו ההורים בקבוצת הביקורת ועד כמה הטיפול בטוח הרחוק של שנים אחרי באמת עזר למישהו ...
mona
אז ככה איך בדיוק את רוצה שילדים יגדלו עם דימוי גוף חיובי כשההורים בעצמם שרוטים בעניין?
...
איך הם בדיוק אמורים לטפח את ילדיהם אם הם בעצמם מכניסים את "ילדיהם" לסרטי האימה?
ואת רוצה להגיד לי שהורים באמת ילכו לקבל עזרה
אבל מה מיכלוש
סא'חטן על ההשקעה במאמרים
כל הכבוד!
את הדהימה
לפחות מישהו פה מעמיק
מונה