מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
ד
ד"ר שרון פורת
רופאה מתמחה בפסיכיאטריה של המבוגר עוסקת באבחון דיכאון, חרדה OCD ומצבים טראומתיים. מתמחה בבריאות הנפש של האישה במעגל הפיריון.
כמונידיכאון וחרדהחדשותעט למדידת והורדת מתח

עט למדידת והורדת מתח

העט נהיה כבד כשהמשתמש מתחיל להשתמש בו בעצבנות


צילום: אתר panthermedia
צילום: אתר panthermedia

 

בעתיד יותר ויותר מוצרים יוכלו לפרש את הרגשת המשתמש בהם, וישתמשו במידע זה באופן חכם.

כדי להדגים את הכח של התיאוריה הזו, החוקר מיגואל בראנס אלונסו פיתח עט המסוגל למדוד את רמת המתח בו שרוי הכותב ואף להפחית הרמה. בבדיקה נמצא כי קצב הלב של המשתמשים בעט הזו פחת בחמישה אחוזים בממוצע. חסל סדר מכתבי אהבה נרגשים...


כבר עתה ישנם מוצרים המסוגלים ל"דעת" מה המשתמש בהם עושה או מרגיש ונעזרים במידע זו בדרך חכמה. עבור מפתחי מוצרים תכונה זו נהפכה למטרה הראשונה של התיכנון, מה שהושג במידה מסויימת במכוניות. למשל, יש מכוניות שיודעות לבחון מתי הנהיגה במכונית נהיית אגרסיבית מדי וממתנת את תגובות המכונית.


מיגואל בראנס אלונסו דוקטורנט באוניברסיטת דלפ החליט לפתח עט נוגד מתח כדי להדגים את הפוטנציאל של הקונספט החדש יחסית הזה.
בראנס שלמד עיצוב תעשייתי, ערך מגוון ניסויים במהלך מחקרו הזה, שהראו כי אנשים נוטים לשחק בעט שלהם בידיהם כשהם נתונים במתח.

הוא הבחין גם כי אותם אנשים כשמעודדים אותם להירגע או להאט בתנועות העצבניות, זוכים ליותר שליטה במצבם.

חיישנים בעט הזו מסוגלים למדוד את רמת המתח באופן לא מורגש. וכשנותנים לאותם אנשים, פידבק על כך זה עוזר להם להתמודד עם המתח בדרך בונה יותר.


"מסיבה זו פיתחתי עט שיודע לזהות תנועות עצבניות ויודע לקבוע אם המשתמש בעט שרוי במתח." העט מפעיל אז משקל נגד באמצעים אלקטרוניים ומגנטיים וכך כשהעט מזהה תנועה עצבנית הוא נעשה כבד יותר לתנועה באופן הדרגתי. דבר זה מאלץ את המשתמש להאט את תנועותיו מה שגורם לעט להיות שוב קל יותר.


כאשר נערך עם העט ניסוי, לאנשים שקיבלו כך פידבק על התנהגותם ירד קצב הלב בחמישה אחוזים בממוצע, יותר מאנשים שלא קיבלו פידבק. וכן הם דיווחו על שהם חווים פחות מתח. וזאת למרות שלא היו מודעים לכך שהם מקבלים בכלל פידבק.


המסקנה מהניסוי הזה כי עדיף לפתח מוצרים שיפחיתו מתח שיתערבו ישירות בהתנהגות ולא רק יתנו אזהרה למשתמש על רמת המתח שלו.
בשלב זה לא ניתן לרכוש את העט הזה שנמצא כרגע בפיתוח.


וכבר לפני שנים מאיר אריאל ניבא זאת: "עת השתחררתי הרופאים המליצו לי ביקור חודשי בנמל התעופה...הדלתות מנחשות אותי ונפתחות לי מעצמן..."
 

ScienceDaily Dec. 22, 2010

 

 

תרגום ועריכה: יעקב ברמץ