השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
עוד גורמים סביבתיים הקשורים להשמנת יתר ויתר-סוכר
אכילה במסעדות, חימום יתר של הבית, יותר צפייה בטלויזיה ופחות שעות שינה.
על מנת לאתר גורמי סיכון סביבתיים נוספים להשמנת יתר או להתפתחות היפרגליקמיה (יתר סוכר בדם) עקבו חוקרים מאיטליה במשך 6 שנים אחר יותר מ- 2000 משתתפים שהיו בריאים בתחילת המעקב.
במהלך המעקב, כ- 10%מהמשתתפים פיתחו השמנת יתר וכ- 20% פיתחו היפרגליקמיה.
מעבר לגורמי ההשמנה שאנחנו מודעים להם כמו פחות מדי התעמלות ויותר מדי אכילת מזון עתיר קלוריות, נראתה במעקב זה קורלציה עם עוד גורמים סביבתיים הקשורה להתפתחות השמנה ולרמות סוכר גבוהות.
הגורמים הנוספים - אכילה במסעדות, חימום יתר של הבית, יותר צפייה בטלויזיה ופחות שעות שינה.
חשוב לשים לב שזאת קורלציה ולא בהכרח סיבה ותוצאה. וכך למשל להרזיה, זה לא יהיה בהכרח מספיק לא לחמם את הבית, אבל כן כדאי לשים לב מה גורם לנו להרגיש יותר חום ולהיות פחות זקוקים לחום מבחוץ.
עוד מידע על שינה והשמנה.
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט