מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותעובדים עם מוגבלות מרוויחים פחות

עובדים עם מוגבלות מרוויחים פחות

השכר הממוצע של עובד עם מוגבלות נמוך ב- 23% מזה של עובד ללא מוגבלות. השכר לשעה נמוך ב- 20%


השכר הממוצע של עובד עם מוגבלות חמורה נמוך ב- 40% משל עובד ללא מוגבלות (צילום: Shutterstock)
השכר הממוצע של עובד עם מוגבלות חמורה נמוך ב- 40% משל עובד ללא מוגבלות (צילום: Shutterstock)

 

שכרו הממוצע של עובד עם מוגבלות עומד על 6,360 שקלים והוא נמוך ב- 23% מממוצע שכרם של אנשים ללא מוגבלות. פער זה מתרחב באופן ניכר בקרב עובדים עם מוגבלות חמורה ומגיע לכ - 40%. כך עולה מנתונים שמפרסם היום משרד התמ"ת לקראת הכנס השנתי של המטה לשילוב אנשים עם מוגבלות בשוק העבודה.

 

שיעור התעסוקה בקרב אנשים עם מוגבלות עומד על 48% והוא נמוך משמעותית מהשיעור בקרב האוכלוסייה ללא מוגבלות (74%). בקרב בעלי מוגבלות מפריעה מאוד השיעור הינו נמוך ביותר ועומד על 32% בלבד.

 

השכר לשעת עבודה של עובדים עם מוגבלות עומד בממוצע על 37 שקלים הוא נמוך בכ – 20% משכרם של עובדים ללא מוגבלות (44.8 שקלים).

 

כאשר בוחנים את שיעור העובדים המוגבלים לפי רמות השכר, ניתן לראות כי 23% מהעובדים עם מוגבלות מרוויחים משכורת נמוכה של עד 3,000 שקלים, בהשוואה ל- 12% מהעובדים ללא מוגבלות שמרוויחים סכומים נמוכים כאלה. לעומת זאת, רק 17% מהעובדים עם מוגבלות מרוויחים שכר שנחשב גבוה (7,501 – 14,000 שקלים) בהשוואה ל- 24% מהעובדים ללא מוגבלות.

 

בני פפרמן, מנהל מינהל מחקר וכלכלה ומנהל המטה לשילוב אנשים עם מוגבלות בשוק העבודה במשרד התמ"ת, הבהיר כי מקורם של פערי השכר הוא בשוני שבמבנה ההשכלה ומשלחי היד, בדעות קדומות של מעסיקים על יכולות כביכול נמוכות של אנשים עם מוגבלות וכן באפליה.

 

המטה לשילוב אנשים עם מוגבלות בשוק העבודה פועל בשנים האחרונות לצמצום פערים כלכליים בין אוכלוסיית אנשים עם מוגבלות לבין שאר האוכלוסייה באמצעות פיתוח כלי עידוד למעסיקים להגדלת שילובם של עובדים עם מוגבלות בשוק העבודה.

 

 

לפרטים נוספים באתר משרד התמ"ת

אנה-רייזמן
01/03/12 9:43