מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
עבודה בסביבה רועשת מזיקה לשינה
מחקר ישראלי: נזקי שמיעה הנגרמים מעבודה בסביבה רועשת פוגמים באיכות השינה
עבודה בסביבה רועשת פוגעת לא רק בשמיעה, אלא גם בשינה. כך עולה ממחקר חדש שנערך באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.
המחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת SLEEP, התבצע בקרב 298 גברים החשופים לרעש ממושך במקום עבודתם. המתנדבים עברו מבחן שמיעה, כאשר 99 מהם נמצאו כסובלים מירידה בשמיעה ואילו השאר כבעלי שמיעה נורמאלית.
לאחר מכן החוקרים השוו את איכות השינה בין קבוצת העובדים עם ירידה בשמיעה והקבוצה ללא ירידה משמעותית בשמיעה. הם בדקו מספר גדול של אלמנטים, הכוללים קשיים בהירדמות, השכמה מוקדמת או יקיצות במהלך הלילה, ישנוניות או הרדמות במהלך היום, נחירות וכן עודף תזוזה במהלך השינה.
"אוכלוסיית המחקר שלנו הומוגנית עם חשיפה לרמות גבוהות של רעש מזיק במקום העבודה, מה שאפשר לנו להשוות את איכות השינה בין קבוצות דומות כאשר השוני היחיד ביניהן הוא מצב השמיעה" אומרת החוקרת צפנת טסט, סטודנטית לרפואה בפקולטה למדעי הבריאות.
טסט ושותפיה מצאו כי עובדים הסובלים מירידה בשמיעה עקב חשיפה ממושכת לרעש במקום העבודה שלהם מועדים לסבול מירידה באיכות השינה.
מהנתונים עלה כי עובדים אשר איבדו את שמיעתם היו בממוצע מבוגרים יותר ונחשפו לרעש זמן ממושך יותר מאשר אלו שלא איבדו את שמיעתם. 51% מהעובדים בקבוצה אשר סבלה מירידה בשמיעה, דיווחו על טינטון (צלצול באוזניים), לעומת 14% בלבד מאנשי הקבוצה אשר שמיעתם לא ניזוקה.
טינטון הינו גורם מוכר לירידה באיכות השינה, אך תוצאות המחקר מראות כי ירידה בשמיעה לאחר חשיפה תעסוקתית ממושכת לרעש, הגבירה באופן משמעותי את התופעה הנקראת "נדודי שינה" (אינסומניה), בלי קשר להשפעת הטינטון וללא הבדלי גיל או משך זמן החשיפה לרעש.
לממצא לפיו ירידה בשמיעה בעקבות חשיפה לרעש פוגעת באיכות השינה חשיבות רבה. מחקרים מצאו כי בעיות שינה קשורות לסיכון מוגבר לפתח מחלות לב ובעיות בריאות אחרות בהמשך. מחקר נוסף שפורסם לאחרונה מצא כי חשיפה ארוכת טווח לרעש בעבודה מעלה את הסיכון למחלות לב. החוקרים שיערו כי הלחץ שנגרם עקב רעש חזק, כנראה דומה ללחץ שנוצר עקב רגש פתאומי חזק, שבמשך הזמן יכול להוביל למחלות לב. אבל המחקר החדש מעלה את האפשרות שייתכן כי פגיעה בשמיעה שמביאה לפגיעה בשינה מעורבות בקשר הזה שבין רעש בעבודה לבריאות.
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה
ענתר
זה שטינטון פוגע בשינה לא חדש למי שסובל
חבל שלא מסבירים מה ניתן לעשות.
הטינטון פוגע באיכות החיים, באיכות השמיעה, ובאיכות השינה
לא פלא שאומרים שהוא גורם לדיכאון