מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
סיכון מוגבר לסרטן עור לאחר השתלת לב
מחקר: חולים שעברו השתלת לב נמצאים בסיכון גבוה יותר לסרטן העור
לקראת שבוע המודעות לסרטן העור שיפתח ביום ראשון, האגודה למלחמה בסרטן מציגה מחקר לפיו מושתלי לב צריכים להיות במעקב סדיר ולהישמר יותר מהשמש, בשל סיכון מוגבר לסרטן העור.
במחקר אשר נערך ב-Mayo Clinic בארצות הברית, נמצא שישנו סיכון גבוה לסרטן עור לאחר השתלת לב. במהלך המחקר נבחנו נתוניהם של 312 אנשים אשר עברו השתלת לב בין השנים 1998 ו-2006. חציון הגיל בזמן ההשתלה עמד על 47.4 שנים. המשתתפים נמצאו במעקב במשך 19 שנים.
מתוצאות המחקר עולה כי במהלך תקופת המעקב התפתחו בקרב 46.4% מהמשתתפים, סוגי סרטן עור שונים. בקרב חולים אלו נמצאו 1,395 מקרים של סרטן עור, מתוכם 1,236 קרצינומות של תאי קשקש, 151 קרצינומות של תאי בסיס ו-5 מלנומות. השיעורים עלו ככל שעבר הזמן מההשתלה. רבים מן החולים פיתחו יותר ממקרה אחד של סרטן עור, לעיתים מעל ל-10 מקרים.
גורמים אשר העלו את הסיכון לפיתוח קרצינומה של תאי קשקש היו: סוג אחר של סרטן לאחר ההשתלה (לא סרטן עור), גיל מבוגר יותר בזמן ההשתלה וסיבה ידועה לכשל בתפקוד הלב. גורמים אשר העלו את הסיכון לפיתוח קרצינומה של תאי בסיס היו: זיהום של נגיף ההרפס לאחר ההשתלה, גיל מבוגר יותר בזמן ההשתלה ושימוש בתרופה לדיכוי המערכת החיסונית.
למרות השיעורים הגבוהים של סרטן העור, נרשם רק מקרה אחד של מוות, של חולה שסבל ממלנומה. החוקרים מציינים כי שיעור התמותה הנמוך על אף ריבוי המקרים, נובע משיטות מניעה וחינוך אפקטיביות שהנהיגו בקרב החולים שעברו השתלת לב.
החוקרים ממליצים למושתלי לב על הגנה קפדנית על העור מפני השמש, חינוך בנושא סרטן העור, תוסף יומי של ויטמין D ובדיקות עור סדירות.
המחקר פורסם בכתב העת Archives of Dermatology.