נשימה
מנהלי קהילה
סיגריות אלקטרוניות - לא בישראל
משרד הבריאות פרסם טיוטה של תקנות האוסרות על ייצור ושיווק של סיגריות אלקטרוניות ומוצריהן בישראל
משרד הבריאות מתכנן לשים סוף לסיגריות האלקטרוניות. לפי תקנות חדשות, שטיוטה שלהן פורסמה אתמול (א'), יאסר ייצור, שיווק ואחסון למטרת שיווק של סיגריות אלקטרוניות או מוצריהן כגון חומר המילוי לסיגריות והמחסנית המכילה את חומר המילוי.
בשנים האחרונות נפוץ בעולם ובישראל שימוש בסיגריות אלקטרוניות - "גרסה טכנולוגית שונה ומסוכנת ביותר לעישון של ניקוטין", לפי משרד הבריאות. סיגריה אלקטרונית היא מכשיר דומה בצורתו על פי רוב לסיגריה או לנרגילה ומורכב משלושה רכיבים מרכזיים: סוללה, גוף חימום ומחסנית. המכשיר פועל באמצעות חימום הנוזלים או האבקה שבמחסנית והפיכתם לאדים אותם המשתמש שואף לריאות. זאת לעומת מוצרי טבק שהשימוש בהם כרוך בשריפת הטבק ובשאיפת העשן.
במשרד הבריאות מסבירים כי בנוזלי המילוי של סיגריות אלקטרוניות המכילות ניקוטין החומר קיים בכמות גדולה ובריכוז גבוה מסיגריות רגילות והוא גם רעיל יותר מהניקוטין המצוי בעלי הטבק. בנוסף, הסיגריות האלקטרונית נמצאו כמכילות חומרים רעילים אחרים כמו דיאתילן גליקון הפוגע בעיקר בכליות ובמערכת העצבים וחומרים מסרטנים. ואם לא די בכך, הסיגריות האלקטרוניות והמחסניות שלהן מיוצרות בתנאי ייצור בעייתיים – ללא אחידות או בקרת איכות מסודרת.
על פי הנתונים הקיימים שיעור המשתמשים בסיגריות אלקטרוניות בקרב צעירים הכפיל את עצמו בשנה האחרונה והגיע לכ-10% מקרב תלמידי התיכון בארה"ב ושיעור דומה נמצא גם במחקר ראשוני שנערך בישראל.
בחלק מהמדינות בעולם כבר נאסר השימוש במוצר זה, כך למשל באוסטרליה, ברזיל, נורבגיה, סינגפור, רוסיה ועוד. משרד הבריאות הודיע כי יקבל הערות בעניין הטיוטה עד ה-26 באפריל. התקנות ייכנסו לתוקף חצי שנה לאחר פרסומן הסופי.