מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותסיבים מפחיתים סיכון למחלות בבני נוער

סיבים מפחיתים סיכון למחלות בבני נוער

לבני נוער שצורכים כמות גדולה של סיבים סיכון מופחת באופן משמעותי לגורמי סיכון למחלות לב וסוכרת


לבני נוער שצורכים כמות קטנה של סיבים סיכון גבוה פי 3 לסינדרום המטבולי (צילום: Shutterstock)
לבני נוער שצורכים כמות קטנה של סיבים סיכון גבוה פי 3 לסינדרום המטבולי (צילום: Shutterstock)

 

בבני נוער שצורכים הרבה מזונות עשירים בסיבים – כמו ירקות ודגנים מלאים – הסבירות שיהיו גורמי סיכון למחלות לב וסוכרת נמוכה יותר. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Journal of the American Dietetic Association.

 

החוקרים מאוניברסיטת מדינת מישיגן בחנו את התזונה של יותר מ- 2,000 בני נוער בגילאי 12-19. הם בדקו גם למי מבני הנוער יש סינדרום מטבולי - מקבץ של שלושה או יותר מצבים בריאותיים שמביא לסיכון מוגבר למחלות ולתמותה בהם: היקף המותניים רחב, כולסטרול גבוה, טריגליצרידים גבוהים, סוכר גבוה בצום ולחץ דם גבוה.

 

נמצא כי בסך הכל, לכ- 6% מבני הנוער היה סינדרום מטבולי. בקרב אלה שאכלו את הכמות המעטה ביותר של סיבים (פחות מ-3 גרם ל- 1,000 קלוריות) אותר הסינדרום המטבולי ב- 9%. לעומת זאת, בקרב בני הנוער שאכלו את הכמות הרבה ביותר של סיבים (11 גרם או יותר ל- 1,000 קלוריות) רק 3% היו עם הסינדרום המטבולי.

 

החוקרים מציינים כי סמני הסינדרום המטבולי הם אזהרה לכך שקיים סיכון מוגבר למחלות כמו מחלות לב או סוכרת בהמשך החיים.

 

המחקר כמובן לא מוכיח שהסיבים הם הסיבה הישירה להבדל בשכיחות הסינדרום, אבל ממצאיו בהחלט תומכים בהמלצה לצרוך יותר פירות, ירקות ודגנים מלאים ופחות מזון מהיר ומעובד שלרוב מכיל מעט מאוד סיבים.

 

 

J Am Diet Assoc. 2011, 111(11), 1688-1695
 

 תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט