סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
סטטינים עשויים להעלות סיכון לסוכרת
מחקר: לנשים מבוגרות שנוטלות סטטינים עשוי להיות סיכון מוגבר באופן משמעותי לפתח סוכרת סוג 2
מחקר חדש שפורסם בכתב העת Archives of Internal Medicine מצביע על עליה של 48% בסיכון לסוכרת סוג 2 אצל נשים מבוגרות המשתמשות בסטטינים – תרופות להפחתת כולסטרול המשמשות למניעת מחלות לב.
בעוד שנתונים ממחקרים קודמים הראו כי קיימת עליה של כ-10% בסיכון לסוכרת סוג 2 בקרב גברים ונשים המשתמשים בסטטינים, במחקר הנוכחי שנערך בקרב נשים אחרי גיל המעבר, נראתה השפעה חזקה כמעט פי 5.
החוקרים מאוניברסיטת מסצ'וסטס ומה- Mayo Clinic התבססו על נתונים מסקר הנשים Women's Health Initiative , ועקבו במשך 12 שנים אחר כמעט 154,000 נשים בגילאי 50-79, מתוכן 7% נטלו סטטינים. במשך תקופת המעקב נתגלו כ- 10,000 מקרים חדשים של סוכרת סוג 2.
לאחר שנוטרלו גורמים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות, ניתוח הנתונים חשף עליה של 48% בסיכון לסוכרת בקרב הנשים שטופלו בסטטינים מכל הסוגים. השפעת הסטטינים על הסוכרת נראתה גם בכל טווח משקל והייתה גבוהה במיוחד אצל הנשים בעלות משקל תקין (BMI מתחת ל- 25) בהשוואה לנשים שמנות.
אנשים שנוטלים סטטינים לא צריכים להפסיק ליטול אותם בעקבות הממצאים החדשים. אבל המחקר מראה כי בימינו, כשהשימוש בסטטינים הולך ומתרחב ומשמש גם כטיפול מונע, חשוב לקחת בחשבון את הסיכון המוגבר לסוכרת כששוקלים את ההטבות הבריאותיות מול הסיכונים שבטיפול, במיוחד אצל נשים מבוגרות.
Arch Intern Med. 2012 Jan 10. Epub ahead of print
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט
ד"ר דינה ראלט PhD
דיון במדסקייפ על סטטינים והסיכון לסוכרת. (צריך להרשם כדי לשמוע)
momina
בסטטינים הן כבר דבר ידוע
ברור שעדיף קודם לנסות רפואה אלטרנטיבית
כמו תוספי תזונה פיטו גארד
ושילוב של תזונה