מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותסוכרת ומפת הסביבה האקולוגית האישית

סוכרת ומפת הסביבה האקולוגית האישית

הגורמים בסביבתנו המשפיעים על המחלות


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

כולנו יודעים שסוכרת קשורה בהשמנה, במשפחה ובתזונה, אבל יש עוד גורמים.

חוקרים מסטנדפורד בחנו משתנים סביבתיים ואת הקשר שלהם להתפתחות הסוכרת והראו שחלקם אף חזקים יותר מהשפעה גנטית.


היות שהסביבה מכילה המוני משתנים, פיתחו החוקרים המומחים בביו-אינפורמטיקס גישה מתוחכמת, הדומה למיפוי גנטי, וכך הזנת נתוני סביבה של המשתתפים איפשרה להם למצוא את ההקשרים.
השיטה החדשה מכונה environment wide association studies EWAS והיא מפת אקולוגיה סביבתית אישית הדומה עקרונית למפה הגנטית.


בגישה החדשה הצליחו החוקרים לאתר קשר ידוע בין חולי הסוכרת ובין רעלני PCBs אורגניים בסביבתם וגם עלו על קשר פחות ידוע של הרבה ויטמין E הנפוץ בפירות, ירקות, אגוזים וחלב ובין סיכוי כפול לסוכרת.
עם רמות ויטמין הבתא-קרוטן נמצא דווקא קשר מגן והסיכוי לסוכרת היה רק 0.6.


חשוב לציין שקשר לא מעיד בהכרח על סיבה ותוצאה, שניהם יכולים להיות תולדה של גורם אחר.

 

מפת הסביבה האישית תוכל לשמש לאיפיון מרכיבים שונים הקשורים למחלות נוספות כמו יתר לחץ דם, מחלות לב ועוד. כשיהיו נתונים סביבתיים זמינים הערכת המחלות תקבל כיוון נוסף.

 

PLoS ONE, 2010, 5 (5), e10746
 

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט