מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2מדריכיםסוכרת ובעיות אין אונות – אלו הפתרונות שמתאימים גם לסוכרתיים

סוכרת ובעיות אין אונות – אלו הפתרונות שמתאימים גם לסוכרתיים

אחת מהשפעותיה החמורות ביותר של מחלת הסוכרת בקרב גברים היא פגיעה בתפקוד המיני. מדוע המחלה פוגעת במנגנון הזקפתי? אילו טיפולים קיימים כיום? מהם הטיפולים שחולי סוכרת נדרשים להימנע מהם? ומהו הפרוטוקול הטיפולי החדש שמתאים גם לחולי סוכרת?


אי אפשר להקל ראש בהשפעותיה של מחלת הסוכרת בקרב גברים. לצד שאר השפעותיה, המחלה פוגעת בתפקוד המיני של גברים חולי סוכרת בשכיחות גבוהה פי 3.5 מאשר באלו שאינם מאובחנים כחולים - ומטבע הדברים, הפגיעה בתפקוד המיני מובילה לתופעות נוספות דוגמת פגיעה בדימוי העצמי. השימוש בגלולת הוויאגרה בקרב חולי סוכרת מוגבל במקרים מסוימים – כגון בקרב חולים בשבועות הראשונים לאחר אירוע לבבי או מוחי – ועד לאחרונה לא היה פתרון רפואי יעיל עבורם.


השלכותיה של מחלת הסוכרת

 

הסוכרת מוגדרת על ידי גורמי הרפואה כמגפה עולמית הפוגעת במאות מליונים בכל רחבי העולם. חלק לא מבוטל מהחולים, אגב, אינם מודעים כלל למחלה ומסתובבים עם 'סוכרת סמויה'. הסוכרת מתאפיינת ברמות גבוהות של סוכר (גלוקוז) בדם ובשתן, שנגרמת עקב חוסר באינסולין או אי-רגישות מספקת לאינסולין. מדובר במחלה מורכבת הגוררת פגיעה בחילוף החומרים ובתפקודי גוף נוספים, וביניהם התפקוד המיני.

 

למרבה הצער אין דרך להחלים לחלוטין מהמחלה, אך בהחלט אפשר לחיות לצִדה בעזרת מעקב רפואי קפדני, תזונה נכונה, פעילות גופנית וטיפול רפואי נכון, הניתן באמצעות כדורים או זריקות. מרבית המחקרים מראים כי איזון טוב של רמות הגלוקוז בדם מעלה באופן ניכר את הסיכוי להימנע מסיבוכי המחלה ולקרב את ערכי הסוכר בדם אל טווח הנורמה.

 

שכיחותן של הפרעות זקפה גבוהה פי 3.5 בקרב חולי סוכרת (צילום: Shutterstock)

 

תפקוד מיני לקוי בקרב חולי סוכרת – מוקדם יותר ושכיח יותר

 

גברים רבים עשויים לסבול מירידה בתפקוד המיני בשלב כזה או אחר של חייהם, ללא קשר למחלת הסוכרת, וזאת בשל מגוון גורמים – החל מהזדקנות טבעית וכלה במחלות רקע. עם זאת, חולי סוכרת מצויים בסיכון גבוה יותר להופעתן של הפרעות זקפה, שכן מדובר באחת מתופעות הלוואי הנפוצות של המחלה. שכיחותן של הפרעות אלו בקרב חולי סוכרת היא פי 3.5 מאשר בקרב אוכלוסיית הגברים הכללית, ויתרה מזאת, הופעתן בקרב סוכרתיים תתרחש לרוב 15-10 שנים מוקדם יותר.

 

הפרעות במנגנון הזקפה נגרמות לרוב עקב פגיעה בזרימת הדם. בשלבים מאוחרים יותר של הסוכרת, גם המערכת העצבית עלולה להיפגע בשל סיבוכי המחלה. כשמערכת העצבים פועלת היטב נוצרים התנאים ליצירתה של זקפה (הרפיה סביב שרירי איבר המין, כניסה של דם, הרחבה של העורקים והישארות הדם באיבר עד לסיום האקט המיני) – וכשהסוכרת פוגעת במערכת העצבים היא גורמת לאובדן תחושה, ולעיתים גם לנימול (לאו דווקא בפין), מה שמוביל לאובדן הזקפה.

 

בנוסף לפגיעה במערכת העצבים, הסוכרת פוגעת גם במערכת זרימת הדם, ובמיוחד בכלי הדם הקטנים המצויים באזורי הקצה בגוף (וביניהם איבר המין). כשהדם אינו זורם בצורה תקינה לתוך איבר המין הגברי, היכולת לייצר זקפה לאורך זמן נפגעת – וזו הסיבה לשכיחות הגבוהה של גברים חולי סוכרת הסובלים גם מבעיות אין אונות.

 

ראיון של פרופ' אילן גרינולד בתוכנית 'סטטוסקופ' בנושא טיפול באמצעות גלי רדיו לשיקום הפרעות זקפה אצל סוכרתיים

 

גם סוכרתיים יכולים

 

אחד מהטיפולים הנפוצים לבעיות אין אונות הוא טיפול תרופתי (כגון גלולת הוויאגרה ודומותיה). טיפול מסוג זה 'עוקף' את הפגיעה בכלי הדם, ולמעשה מרחיב את העורקים. במקרים מסוימים שבהם חולי סוכרת מנועים משימוש בתרופות אלו,   או שאינן יעילות מספיק פרוטוקול הטיפול המוכר עבורם הוא זריקות לפין. אלא שמטופלים רבים מעידים כי טיפול פולשני זה אינו נעים ודורש תזמון לפני האקט, מה שפוגע בספונטניות של קיום היחסים – ולכן רבים נמנעים ממנו.

 

בשנים האחרונות, בעקבות התפתחות הרפואה והקדמה הטכנולוגית, נמצא סוג חדש של טיפול – שימוש בגלי רדיו בתדר נמוך (RF). גלי הרדיו מחממים באופן מבוקר את סיבי הקולגן שבמעטפת הפין, מחזקים ומשקמים אותם - והודות לכך מתאפשרות זרימת הדם לאיבר ולכידתו בתוכו עד לסיום האקט המיני. טיפול מתקדם זה מתבצע בבית המטופל, בקצב שלו ובאופן עצמאי לחלוטין, והוא אינו דורש מרשם רופא.

 

מכשיר הוֶרְטִיקָה לשיקום הפרעות זקפה מבוסס טכנולוגיית RF (צילום: רן הלל)

 

ניסוי קליני שנערך בבית החולים רמב"ם הציג למעלה מ-85% הצלחה ושימור של התוצאות לאורך זמן. הניסוי נערך על אוכלוסייה כללית ולאו דווקא על סוכרתיים, אך מחצית מהנבדקים היו סוכרתיים, והטיפול היה אפקטיבי עבורם באותה מידה כמו עבור שאר הנבדקים. הטיפול כבר קיבל את אישור משרד הבריאות ואת תו התקן האירופאי, והוא בעיצומו של תהליך קבלת אישור ה-FDA. פתרון רפואי זה - פיתוח ישראלי, אגב – הולך וצובר תאוצה ברחבי העולם, ונראה שמדובר בבשורה של ממש לגברים הסובלים מבעיות אין אונות בכלל ולחולי סוכרת בפרט.

ham
10/06/24 15:59

מכשיר הורטיקה עולה אלפי שקלים , זה לא לעניין לפרסם אותם כאן , מי יכול להרשות לעצמו להוציא כל כך הרבה כסף ?

עמוס7
23/05/24 13:00

קוויתי לקרוא גם משהו על האיזון התזונתי. אפשק לבקש מאחד המומחים להתייחס לזה?