מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותסוכרת: כמה ארוחות מומלץ לאכול ביום?

סוכרת: כמה ארוחות מומלץ לאכול ביום?

מחקר קטן מעלה את האפשרות שאכילת 2 ארוחות ביום יעילה יותר מ-6 להרזיה ולשמירה על רמת סוכר נמוכה בדם


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

אכילת שתי ארוחות גדולות ביום הובילה לירידה גדולה יותר במשקל ולרמות נמוכות יותר של סוכר בדם באנשים עם סוכרת סוג 2, בהשוואה לאכילת שש ארוחות קטנות. כך עולה ממחקר קליני מבוקר שפורסם בכתב העת Diabetologia .

 

המחקר הקטן, שנערך על ידי חוקרים ממרכזים בפראג ובצ'כיה, כלל 54 אנשים שמנים או בעלי עודף משקל עם סוכרת סוג 2 שנטלו טיפול תרופתי לסוכרת. במסגרת המחקר הנחקרים התמידו בשני משטרי דיאטה שונים – אחד לאחר השני – במהלך 12 שבועות.

 

משטר דיאטה אחד כלל שתי ארוחות ביום – ארוחת בוקר וארוחת צהריים. המשטר השני כלל שש ארוחות קטנות, בהן שלוש ארוחות מרכזיות (ארוחת בוקר, ארוחת צהריים וארוחת ערב) ושלושה חטיפים קטנים יותר. מחצית מהנחקרים התחילו בשתי ארוחות ביום במשך 12 שבועות ועברו בהמשך לשש ארוחות ל-12 שבועות נוספים, ומחצית התחילו בשש ארוחות ועברו לשתיים.

 

שתי הדיאטות תוכננו לספק את אותם רכיבים תזונתיים ואותה כמות קלוריות – 500 קלוריות פחות מהכמות היומית המומלצת ביום לכל אדם לפי נתוניו האישיים. המשתתפים התבקשו לא לשנות את דפוסי הפעילות הגופנית הרגילים שלהם במהלך תקופת המחקר. הם גם המשיכו ליטול את הטיפול התרופתי שלהם כרגיל.

 

החוקרים מצאו כי אנשים ירדו במשקל עם שני דפוסי האכילה, אך באופן משמעותי יותר כאשר הם הקפידו על שתי ארוחות ביום (3.7 ק"ג בממוצע) בהשוואה לשש ארוחות (2.3 ק"ג בממוצע). גם רמות הסוכר בדם בצום היו נמוכות יותר כשהנחקרים אכלו שתי ארוחות ביום בהשוואה לשש. כמו כן, נמצאו שיפורים במדדים נוספים הקשורים לסוכרת עם שתי ארוחות ביום, בהשוואה לשש.

 

חשוב להבהיר כי המחקר קטן וקצר טווח ונערך בקבוצה מאוד מסוימת של אנשים עם סוכרת סוג 2 שהיו מוכנים לעשות שינויים משמעותיים בחייהם. לפני שניתן יהיה להמליץ על דפוס מסוים של ארוחות לסוכרתיים, יש לאושש את התוצאות במחקרים גדולים יותר שימשכו זמן רב יותר.

 

עוד חשוב לציין שלאנשים עם סוכרת שאינה מאוזנת אסור לעשות שינויים קיצוניים במנהגי האכילה ללא התייעצות עם הרופא המטפל.

 

 

Diabetologia. Published online May 15 2014

 

יעקב8
18/05/14 16:35

בס"ד

שלום לכם!

עם גלוי הסוכר שלי לפני כ-15 שנה התחלתי מיד בסוג זה של אכילה אני אוכל פעמיים ביום בשעה 12 ארוחת צהריים ובערב -7-8 ארוחת ערב אני בעקרון מגביל את עצמי בכמויות ולא במאכלים אפילו עם סוכר ופמימות וכך ירדתי מ-400 בעת שגליתי את הסוכר ל-90-110 וממשקל של כ-75 ק"ג למשקל של כ-65 ק"ג שגובהי כ-166 וגילי כיום שבעים. בס"ד לא מרגיש רעב ולא חולשות הולך בבקר  עוד לפני האוכל כ-שעה ואם אני מרגיש הרגשת רעב אני חוטף משהו קל מאד להרגיע מאחר ואסור להגיע לאוכל רעבים זה הכי גרוע מאחר שאז אוכלים ולא מרגישים את האוכל עד שהגוף מתמלא אוכל והסוכר חוגג. אכילת 6 ארוחות נראתה לי לכתחילה לא נכונה כי זה כמו בבתי מלון שמאוכל לאוכל אתה פחות רעב. האכילה צריכה להיות מלווה בהרגשת רעב מסוימת עם סוכר נמוך וכך ירד לי גם המסוכרר מ-11.50 ל-6 וכל זה בלי כדורים.

כל מי שינהג כך לדעתי יראה בזה הצלחה

כל הכבוד למחקר ההגיוני הזה

בברכה

מוצרפי