מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
בתאל בר
בתאל בר
היי. שמי בתאל וזה האני מאמין שלי: אורח חיים בריא משלב ליווי מקצועי ואישי יחד עם תמיכה רגשית ומותאמת לנפש לאדם. מעל 10 שנים של עשייה מספקת כאחות כירורגית בבית חולים שעדיין נמשכת, ראיתי לא מעט מטופלים שנזקקו בדיוק לזה. אז החלטתי לתת להם את זה במסגרת בקליניקה שלי בה אני מלווה מטופלים סוכרתיים במקצועיות ורגישות מרבית, לשינוי המיוחל שלהם. במקביל, אני מתמחה במכון אדלר בלימודי קוצ'ינג בשאיפה לתת ערך מוסף למטופלים שלי כמאמנת אישית לאורח חיים בריא. מזמינה אתכם לעקוב אחריי ולהתייעץ בכל נושא שיעלה ובראש וראשונה, מאחלת לכולנו הגשמה עצמית ובריאות איתנה! שלכם, בתאל
כמוניסוכרת סוג-2חדשותסוכרת: האם לשמור על רמות הסוכר בקפדנות?

סוכרת: האם לשמור על רמות הסוכר בקפדנות?

חוקרים: שליטה הדוקה על רמת הסוכר בדם עשויה לעזור למנוע נזק לעצבים, אך כרוכה גם בסיכונים


חשוב שכל מטופל יתייעץ עם הרופא על הגישה הנכונה לשמירה על רמות הסוכר בדם (צילום: Shutterstock)
חשוב שכל מטופל יתייעץ עם הרופא על הגישה הנכונה לשמירה על רמות הסוכר בדם (צילום: Shutterstock)

 

גישה אגרסיבית לשליטה על רמות הסוכר בדם אצל חולי סוכרת עשויה לסייע לעכב התפתחות נוירופתיה – פגיעה בעצבים הגורמת לכאב, חולשה ובעיות תחושה. כך מצאה סקירת מחקרים חדשה. יחד עם זאת, עולה מהסקירה כי לשליטה האגרסיבית על רמות הסוכר עשויים להיות גם סיבוכים, שיש למנוע אותם על-ידי קביעת רמה אופטימאלית של סוכר בדם.

 

עד מחצית מחולי הסוכרת יפתחו נוירופתיה סוכרתית. ניתן למנוע את התופעה באמצעות שליטה קפדנית על רמות הסוכר בדם באמצעות מספר דרכים – החל משינויים בשימוש באינסולין ועד שינויי תזונה. במסגרת סקירת Cochrane (גוף מוסמך שעורך מחקרי ענק באמצעות סקירת מחקרים) חוקרים ביקשו לבחון את ההשפעות של שליטה קפדנית על רמות הסוכר בדם על מצבם של חולי סוכרת.

 

הסקירה מתבססת על נתונים מ-6 מחקרים שבחנו את הסיכון לנוירופתיה באנשים שקיבלו טיפולים מוגברים לשליטה על רמות הסוכר בדם – בהם שינויים במשטר הזרקות האינסולין, תרופות סוכרת ושינויי תזונה. 

 

בשני מחקרים שכללו יחד 1,228 אנשים עם סוכרת סוג 1, נמצא כי בקרב אנשים ששמרו בקפידה על רמות הסוכר בדם, שיעור המטופלים שפיתחו נוירופתיה היה נמוך באופן משמעותי בהשוואה לאלה שקיבלו טיפול סטנדרטי.

 

בארבעה מחקרים שכללו יחד כמעט 6,700 אנשים עם סוכרת סוג 2 הייתה ירידה בשיעורי הנוירופתיה בקרב חולי הסוכרת שקיבלו טיפול הדוק להפחתת רמות הסוכר בדם, אך היא הייתה קטנה ולא הייתה משמעותית מבחינה סטטיסטית. החוקרים מציינים כי ההשפעה הפחות דרמטית של שליטה הדוקה על רמות הסוכר מראה כי עשויים להיות גורמים אחרים, מלבד רמות הסוכר בדם, המשפיעים על פגיעה עצבית באנשים עם סוכרת סוג 2.

 

עוד מצאו החוקרים כי הסיכון להשפעות שליליות הקשורות לטיפול – בהן היפוגליקמיה – היה גבוה יותר עם הטיפול הקפדני. לכן, לדבריהם, יש לבצע מחקרים נוספים כדי להבין מהן הרמות האופטימאליות הבטוחות של סוכר שימנעו נוירופתיה אבל גם לא ילוו בתופעות לוואי חמורות. בינתיים, חשוב שכל מטופל יתייעץ עם הרופא על הגישה הנכונה לשמירה על רמות הסוכר בדם במקרה הפרטני שלו.

 

 

עוד על הצד השלילי של שליטה אגרסיבית על רמות הסוכר בדם

 

Cochrane Database Syst Rev. 2012 Jun 13;6:CD007543

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

אסף1
22/06/12 19:04

לסיכומו של עניין, טיפול תרופתי אגרסיבי מוביל לריבוי היפוגליקמיה. אבל איזון נכון על ידי תזונה עם שאיפה ליעדים נורמלים הוא רצוי, כי במצב זה מינון התרופות ירד ולא יעלה, והתוצאות הבריאותיות משתקפות בסקירות שבמאמר.

denur1
18/06/12 18:51

לגבי סוג 2 , אני חושב שיש הבדל בין מי ששומר על איזון ע"י תזונה בלי תרופות לבין מי שלוקח תרופות,  בלי תרופות ואולי גם עם תרופות שאינן ממריצות לבלב אין הרבה סיכוי להגיע להיפו,

ולכן לדעתי רצוי לשמור על רמות תקינות עד כמה שניתן, כאשר לוקחים גם תרופות ממריצות לבלב הסיכון של היפו גדל אם לא משגיחים היטב ברמות סוכר המתקרבות למגבלה התחתונה.

גם אני כמו מרי לו, מהתגובה הראשונה, חושב ויודע מעצמי שצימצום דרסתי בכמות הפחממות עוזר יותר מהתרופות. כמוה גם אני ניזון בעיקר מירקות, פרי או שניים, מעט חלבון ומעט שומן.  לשומן באשר הוא יש השפעה לא טובה על התינגודת שלי ולכן אני אוכל ממנו במידה. (יש גם חטאים פה ושם )

אני מצרפת את תשובתה של מרי שמאד מתאימה גם לדרכי:

בנוגע לאיזון הסוכר: לכל הדעות - הפחתה משמעותית בכמות הפחמימות, ושימוש אך ורק בפחמימות כגון: קינואה, בטטות, אורז אדום, לחם שיפון,  שהם בעלי אינדקס גליקמי נמוך, יחסית. כמו כן, צמצום כמות החלבונים בתזונה שלנו, וריבוי אכילת ירקות (בעיקר ירוקים).
התזונה המיטבית אמורה להיות מורכבת מ: 70% ירקות, 20% פחמימות ו- 10% חלבונים. זה עבד עלי, והביא לתוצאות, ואני מאמינה שיעבוד על השאר.
המון הצלחה ובריאות.

נ.ב הורדתי לגמרי מוצרי חלב, בשר אני לא אוכלת מזה שנים.

האם אץ מוכנה לפרט את התזונה ואת התוספים שעזרו לך?

מרי-לו
18/06/12 9:48

שלום רב,

לפני כמספר חודשים דיווחתי על תופעות של נורופתיה סוכרתית, שהחלו  אצלי, וזאת למרות, ששמרתי על H1c  נמוך יחסית (6). מאחר וסרבתי להיות מטופלת בשיטה הקונבנציונלית, קרי - כדורים לשיכוך תופעות, שאינם מטפלים בבעיה אלא רק בסימפטום, פניתי ל"מלאך", הרפואה האלטרנטיבית, וכיום אחרי חודש של תוכנית  תזונתית המלווה בתוספי מזון, אני יכולה לדווח על שקט בגזרת התסמינים הנוירופתיים, סוכרת מאוזנת, לחץ דם מאוזן לחלוטין, ותוצאות בדיקות אחרות מעוררות קנאה.

יש , בהחלט, מה לעשות..... לא חייבים לבלוע כדורים באופן קבוע. לשינוי אורח החיים ולתזונה יש מענה די הולם.

בהצלחה לכולם.