אוסטאופורוזיס
מנהלי קהילה
סויה לא תקל על תסמיני גיל המעבר
מחקר: תוסף סויה לא הביא למניעה של ירידה בצפיפות העצם או תסמינים אחרים של גיל המעבר בנשים
נשים שמחפשות אלטרנטיבה לטיפולים הורמונאליים לבעיות הקשורות לגיל המעבר כנראה לא ימצאו את הפתרון בתוספי סויה. מחקר חדש שפורסם בכתב העת Archives of Internal Medicine מצא כי אין הבדל בין גלולות סויה ופלצבו (תרופת דמה) בהקלה על סימפטומים כמו איבוד עצם, גלי חום או יובש בנרתיק.
במהלך גיל המעבר, הגוף של האישה מייצר פחות מההורמונים אסטרוגן ופרוגסטרון. חששות לגבי הסיכון שבטיפול בתחליפי הורמונים הביאו לעליה משמעותית בשימוש של נשים בגיל המעבר במוצרי סויה כאלטרנטיבה. סויה מכילה פיטואסטרוגנים – רכיבים צמחיים שפועלים כמו ההורמון אסטרוגן בגוף.
החוקרים מבית הספר לרפואה מילר שבאוניברסיטת מיאמי, חילקו 248 נשים שהיו בחמשת השנים הראשונות לגיל המעבר לשתי קבוצות: האחת קיבלה מנה יומית של תוסף סויה שהכיל כמות גדולה של אסטרוגנים צמחיים (200 מ"ג) והשנייה קיבלה פלצבו.
לאחר מעקב של שנתיים לא היה הבדל בשיעורי איבוד העצם בין שתי הקבוצות. כך היה גם עם תסמינים נפוצים אחרים של גיל המעבר כמו יובש בנרתיק ואיבוד עניין ביחסי מין. השוני בין הקבוצות היה רק בגלי החום. בתום המחקר יותר נשים בקבוצה שקיבלה סויה דיווחו על גלי חום מהנשים בקבוצת הפלצבו – 48% בהשוואה ל- 32%. החוקרים אומרים כי ייתכן שהפיטואסטרוגנים חוסמים באופן חלקי את קולטני האסטרוגן ומונעים מהאסטרוגן הטבעי של האישה להתחבר אליהם, מה שמעלה את גלי החום.
יש לציין כי העדויות לגבי היכולת של סויה למנוע איבוד עצם היו מוגבלות עוד לפני מחקר זה. לעומת זאת, יש מחקרים קודמים שמצאו כי סויה הפחיתה תדירות ועוצמת גלי חום.
Arch Intern Med. 2011;171:1363-1369, 1369-1370
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה
שירה3
היי,
בתור מישהי שמשתמשת בתוסף תזונה פמארל (המכיל בין השאר מיצוי סויה) להקלה בתסמינים של גיל המעבר אני בהחלט מרגישה שינוי מלפני שהתחלתי לקחת את התוסף..
אם זה עוזר זה עוזר.. והכי חשוב זה טבעי ולא צריך לקחת הורמונים.
ממליצה לכל מי שסובלת מתסמיני גיל המעבר :)