שואלת: אני בשנות העשרים לחיי ואמא לילדים. לקראת הלידה גיליתי כי הנשימות שלי אינן נכונות, ובדר"כ אני נושמת מהפה. (אני מסוגלת לנשום מהאף כשאני לא מצוננת, אבל זה דורש ממני ריכוז ותשומת לב)
רציתי לשאול האם ייתכן שזו הסיבה לקושי הרב שיש לי בביצוע תרגילי התעמלות ושאר פעולות הדורשות מאמץ פיזי מסוים? האם יש דרך לטפל בזה? למי עלי לפנות?
רומית משיבה: הנשימה דרך האף מספקת חמצן לכל תא ותא בגוף. במיוחד כשאנו נושמים נשימות מלאות .נשימות מלאות מספקות לגוף חיוניות ,כוח ואנרגיה.
מודעות לנשימה מלאה הופכת עם הזמן להרגל.
נוצרים הקשרים חדשים במוח שמחברים אותנו אל מערכת הנשימה שלנו.
יתרונות הנשימה המלאה
• מרגיעה את מערכת העצבים, השרירים והתודעה
• מקנה חוסן ועמידות לגוף ומסייעת מאד במקרים של נדודי שינה, מתח נפשי
• מעסה ומחזקת את הלב והסרעפת
• מנקה ליחה מיותרת מהגוף
• מחזקת את אזור הגרון ובלוטת התריס
• תשומת הלב מתחדדת והתודעה רגועה יותר
• יוצרת חום פנימי והתמקדות
• מאפשרת להתחבר לנשימה בצורה אינטימית יותר בעזרת המיקוד בצליל ובתחושות הנוצרות בתהליך הנשימה
• לימוד ריסון עצמי והתגברות על הדחף הטבעי להכניס ולהוציא מהר ככול שרק ניתן.
יש ספרים שלמים על יתרונות הנשימה המלאה.
אשמח להעביר לך שעור ולהראות לך מהי נשימה מלאה.
ההשפעה של הנשימה המלאה מורגשת מיד.
נשימה מלאה אנו נושמים דרך האף בשאיפה אנו מנפחים את הבטן ואז ממלאים את הריאות באוויר.בכדי שנוכל למלא גם את החלק העליון של הריאות עלינו להכניס בטן , כדי שהסרעפת תוכל לתמוך בריאות. במילים אחרות: בשאיפה - כשאנו 'לוקחים' אוויר בטן יוצאת ובנשיפה אנו מכניסים בטן פנימה ונושפים את כל האוויר החוצה.
הבטן מובילה גם בשאיפה וגם בנשיפה.אל לנו להתעייף, אלה למצוא את המקום הנוח והיציב של הנשימה. בקצב קבוע, -אנו מקנים לגוף הרגל של נשימה מלאה וכדאי שנטפח: נעימות, ורכות בשאיפה ובנשיפה. הגוף אוהב וזוכר את המקום הזה והוא יזכיר לנו לנשום מלא.מודעות עם הזמן הופכת להרגל.
אנו שואפים באיטיות ובנעימות שמתאימה לנו וממלאים את הריאות באוויר כמה שאפשר, קצת פחות. ונושפים הכול החוצה באיטיות ונעימות. כשהלב והריאות עובדים בקצב קבוע, מערכות הגוף מקבלות את מה שהן צריכות.ואנו חווים חיוניות ובריאות. אם המחשבות שלנו בורחות למקום אחר, נחזור להיות קשובים. כך אנו מאמנים את התודעה שלנו להיות נוכחים. בשאיפה אני לוקח ומכיל ובנשיפה אני מרפה ומשחרר את הגוף.
בשאיפה הסרעפת יורדת ומעסה את הקיבה שנמצאת בצד שמאל ואת הכבד שנמצא בצד ימין. בנשיפה הסרעפת עולה ומעסה את הלב. התנועה של הבטן בשאיפה ובנשיפה מעסה את האיברים הפנימיים בבטן. פעולה זו פותרת בעיות עיכול ועצירות.
ד"ר ניסים אריש מוסיף: תפני לתרגילי נשימה במסגרת פזיותרפיה נשימתית . ראי את הודעתה של רומית !!!!!!
גם לכם יש משהו להוסיף לדיון? הכנסו לקהילה