מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותנשים חשות יותר כאב מגברים

נשים חשות יותר כאב מגברים

מחקר גדול מצא כי במגוון רחב של בעיות רפואיות נשים מדווחות על כאב חמור יותר מגברים


ההבדל בעוצמת הכאב בין המינים היה הגדול ביותר בבעיות הקשורות לשריר ושלד (צילום: Shutterstock)
ההבדל בעוצמת הכאב בין המינים היה הגדול ביותר בבעיות הקשורות לשריר ושלד (צילום: Shutterstock)

 

חוקרים מאוניברסיטת סטנפורד בדקו ציוני כאב בתיקים רפואיים של יותר מ- 11,000 מטופלים עם 47 בעיות בריאות נפוצות ומצאו כי בממוצע, נשים דיווחו שהן חשות כאב חמור יותר כמעט בכולן.

 

לדברי החוקרים, במקרים רבים ההבדל שדווח בעצמת הכאב הגיע לנקודה שלמה בסולם כאב של 1 עד 10. מדובר בהבדל גדול – שיפור של נקודה בסולם הכאב הוא מה שחוקרים רואים כאינדיקטור לכך שתרופה לשיכוך כאבים עובדת.

 

מהתוצאות שפורסמו בכתב העת Journal of Pain עולה כי ההבדלים הגדולים ביותר היו בבעיות הקשורות לשריר ושלד – כמו כאבי גב תחתון ודלקות מפרקים, בעיות עיכול והפרעות נשימה. נשים דיווחו גם על מיגרנות, כאבים הקשורים לפיברומיאלגיה וכאבי צוואר חמורים יותר. גם בעיות כמו סינוסיטיס הביאו נשים לדווח על כאבים חמורים יותר.

 

ייתכן כי ההבדל בין המינים טמון בהסבר ביולוגי כמו הורמונים, אך עם זאת, מומחים מתחום הכאב עדיין אינם בטוחים שנשים חוות יותר כאב באופן ממשי. ייתכן כי הגברים מתוכנתים תרבותית להיות מאצ'ואים ולא להודות עד כמה הם סובלים מהכאב, במיוחד אם מי ששואל אותם על הכאב זו אחות או רופאה.

 

 

עוד על השוני בכאב בין נשים לגברים

 

לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת סטנפורד

שלום לכולם
אכן הרושם של  רופאים רבים ששאלתי כי נשים סובלות יותר מכאב. יש לציין כי הכאב הוא חויה סוביקטיבית ונשים מבקרות הרבה יותר מגברים אצל רופאים.  מצד שני נשים עוברות חוויות מכאיבות שגברים לא עוברים כמו לידה למשל.
אין ספק שבתחום זה התניות תרבותיות הינן משמעותיות וגברים מתלוננים פחות על כאב מסיבה זו.
בברכה
ד"ר יעקב פוגלמן
טיפול בכאב