מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
נפלאות התפוח
הוספת 75 ג' תפוחים מיובשים לתזונה היומית הביאה לירידה של 23% בכולסטרול הרע ולירידה במשקל
לתפוחים יתרונות בריאותיים מופלאים: מחקר חדש מצא כי תוספת של תפוחים לתזונה יכולה להוריד את רמות ה- LDL המכונה "הכולסטרול הרע", לשפר את רמות ה- HDL המכונה "הכולסטרול הטוב" ולהוריד דלקתיות בגוף. בנוסף על כל זאת, תוספת התפוחים לתזונה לא רק שאינה גורמת להשמנה, היא יכולה אפילו להביא לירידה במשקל.
במסגרת המחקר שהוצג בכנס השנתי לביולוגיה ניסויית "Experimental Biology", חוקרים מאוניברסיטת פלורידה גייסו 160 נשים בגילאי 45 עד 65 וחילקו אותן לשתי קבוצות. בקבוצה אחת אכלו הנשים בנוסף לתזונה הרגילה שלהן גם 75 גרם תפוחים מיובשים בכל יום במשך שנה. בקבוצה השנייה אכלו הנשים שזיפים מיובשים. דגימות דם נלקחו לאחר שלושה חודשים, ששה חודשים ובסיום תקופת המחקר.
החוקרים הופתעו לגלות כי כבר לאחר חצי שנה, בקרב נשים שאכלו תפוחים הייתה ירידה של 23% ברמת ה- LDL ועלייה של 4% ברמת ה- HDL.
לאחר שנה, בקרב הנשים שאכלו את התפוחים המיובשים הייתה ירידה ברמות של כולסטרול LDL, עליה ב- HDL , ירידה בחומר ביוכימי הקשור להיווצרות טרשת עורקים ושל חלבון שמהווה סמן לדלקתיות, מאשר לפני המחקר. כל אלה מהווים גורמי סיכון למחלות לב ושבץ.
עוד מצאו החוקרים כי תוספת התפוחים לתזונה שהכילה 240 קלוריות למנה היומית, לא גרמה לעליה במשקל בקרב הנשים. הנשים אפילו ירדו במשקל בממוצע 1.5 קילוגרם במהלך השנה.
היתרונות הרבים הללו לא הופיעו בקרב הנשים שאכלו שזיפים. ההשפעה של תפוחים על הבריאות נובעת כנראה מהסיבים שבהם שידוע כי הם מסייעים בהורדת כולסטרול ה- LDL ושהם מסייעים להפחתת התיאבון, ומנוגדי החמצון שמונעים מרדיקלים חופשיים לפגוע בתאים.
לדברי החוקרים, למרות שהמשתתפות במחקר אכלו תפוחים מיובשים, ההשפעה צפויה להיות דומה- אם לא גדולה יותר- גם בצריכת תפוחים טריים.
Experimental Biology conference in Washington, D.C, Apr. 9-13, 2011
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה