מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx

נפלאות החומץ

צריכת חומץ יחד עם הארוחה מפחיתה את רמות הסוכר לאחר האכילה וגם את התיאבון


השפעת החומץ נכרת בעיקר כשצורכים אותו יחד עם האוכל (צילום: panthermedia)
השפעת החומץ נכרת בעיקר כשצורכים אותו יחד עם האוכל (צילום: panthermedia)

 

חוקרים מאוניברסיטת אריזונה מצאו שצריכת כמות קטנה של חומץ יחד עם ארוחה המכילה פחמימות, מפחיתה את רמת הסוכר לאחר האכילה וגם את התיאבון, ואיתו את הצריכה הקלורית היומית.

 

עשרה משתתפים בריאים קיבלו משקה פשוט שהכיל 20 גרם חומץ תפוחים רגיל שעורבב עם 49 גרם מים, מיד אחרי ארוחת בוקר שכללה בייגל וכוס מיץ תפוזים. במשך השעתיים שאחרי הארוחה, רמות הסוכר בדם של המשתתפים נמדדו כל 30 דקות.

 

לשם להשוואה, המשתתפים נבדקו בימים אחרים, לאחר שעם הארוחה שתו משקה שלא הכיל חומץ תפוחים אלא חומצה אצטית.

 

כשהנבדקים שתו את חומץ התפוחים מיד לאחר האוכל, כעבור שעה רמות הסוכר היו נמוכות ב- 35% מאשר לאחר ששתו את המשקה שלא הכיל חומץ. בנוסף, כאשר הנבדקים שתו חומץ תפוחים, צריכת הקלוריות שלהם במשך אותו יום פחתה בכ- 300 קלוריות בממוצע, בהשוואה לימים בהם שתו את משקה הדמה. תוצאות דומות התקבלו כאשר החוקרים ביצעו את אותו הניסוי גם עם חולי סוכרת סוג 2.

 

מחקר זה מחזק את תוצאותיו של ניסוי שנערך בשוודיה, שהראה כי החומץ מקנה תחושת שובע ומפחית רמות אינסולין אחרי אכילת לחם לבן.

 

כדי לקבל את ההשפעות הבריאותיות המלאות של החומץ, מומלץ להשתמש בחומץ טבעי שהוא בריא יותר ולצרוך את החומץ יחד עם האוכל.
 

 


Ann Nutr Metab. 2010, 56(1), 74-79
 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

denur1
14/09/13 23:02

ממתן מאד את עלית הסוכר כאשר נלקח בסמוך לאכילה, אני שותה לפני האכילה באותם מקרים בודדים של הפרזה בכמות הפחממות.

הבעיה היא הטעם שלא ממש אהוב עלי.

אין לחומץ שום השפעה כאשר נלקח ללא קשר לאוכל, לפחות אצלי.

עוד מחקר המראה כי חומץ עוזר לסוכרתיים בהורדת סוכר.

http://www.diabetesincontrol.com/index.php?option=com_content&view=article&id=15178&catid=1&Itemid=17