מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותנפגעי חוט שדרה רבים בסיכון לתת תזונה

נפגעי חוט שדרה רבים בסיכון לתת תזונה

בקרב נפגעי חוט שדרה יש שכיחות גבוהה של תת תזונה העשויה להשפיע, בין היתר, על תוצאות השיקום


נפגעי חוט שדרה נמצאים בסיכון לחסרים תזונתיים (צילום: Shutterstock)
נפגעי חוט שדרה נמצאים בסיכון לחסרים תזונתיים (צילום: Shutterstock)

 

קיימים גורמים רבים לתת תזונה באנשים עם פגיעה בחוט השדרה, בהם שינויים מטבוליים שמתרחשים בגוף לאחר הפגיעה, מצבו הרפואי הכללי של האדם וגם כמובן - התזונה עצמה. בנוסף, הוכח כי גורמים כגון, גיל, התערבויות טיפוליות, רמת השכלה ומעמד חברתי-כלכלי, עלולים להשפיע על הסיכון לחסר תזונתי.

 

המחקר החדש שפורסם בכתב העת British Journal of Nutrition ביקש לאמוד את השכיחות של הפרעות תזונה בנפגעי חוט שדרה באמצעות מספר כלים: סולם MUST Malnutrition Universal Screening Tool המשמש לאומדן תת תזונה ו- BMI.

 

במחקר השתתפו 150 נפגעי חוט שדרה מארבעה מרכזים שיקומיים. המידע נאסף באמצעות שאלון. לכל משתתף במחקר חושב BMI, נקבע ציון סיכון תזונתי באמצעות ה-MUST וגם נבדקו דגימות דם.

 

החוקרים מצאו כי בקבלה לשיקום, 44% מהאנשים סבלו מתזונה לקויה או היו בסיכון לתת תזונה. החוקרים גם בדקו איזה מצבים רפואיים עלולים להשפיע על המצב התזונתי ומצאו כי הסיכון לתזונה לקויה היה גבוה יותר באנשים עם פגיעה "גבוהה" בחוט השדרה (טטראפלג ופראפלג גבוה) לעומת אנשים עם פגיעה "נמוכה" (פראפלג) - 61% לעומת 34%. כמו כן, הסיכון היה גבוה יותר אצל אנשים שנזקקו לתמיכה נשימתית - 56% אצל אנשים שנזקקו לטרכיאוסטומי לעומת 39% אצל אנשים שנשמו באופן ספונטני. עוד עלה מהנתונים כי 45% מהאנשים היו בסיכון לעודף משקל או השמנה.

 

הנתונים מראים כי הפרעות תזונה נפוצות יותר בנפגעי חוט שדרה לעומת אנשים המאושפזים בבית חולים כללי, מה שמוכיח כי אנשים עם פגיעה בחוט השדרה פגיעים לפתח מצבים של הפרעות תזונה שונות. מכיוון שלהפרעות תזונתיות עלולות להיות השפעות ארוכות טווח, בין היתר גם על תוצאות השיקום של הפרט, יש למקם את הנושא כחלק חשוב בשיקום נפגעי חוט שדרה.

 

 

British Journal of Nutrition,2011 Dec 15:1-6

שלמה2
17/01/12 11:42
אנה-רייזמן
16/01/12 12:50

שכחתי לצרף את הלינק..
http://www.camoni.co.il/index.php?idr=400&p=5379

אנה-רייזמן
16/01/12 12:49

גם כדי להיפטר מהעודף משקל וגם כדי להישאר בכושר, ממליצה לקרוא את הכתבה הזאת
בהצלחה

שלמה2
16/01/12 12:06

כאחד שהיה מונשם כשלושה שבועות, ללא ספק להתחיל לחזור לאכילה מסודרת, ובפרט כאשר אתה גם שוכב בהתחלה המון זה גם פוגע בתיאבון. אבל היום [לאחר שלוש שנים] יש לי עודף משקל.