מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותנמצאה מוטציה גנטית האחראית למיגרנות

נמצאה מוטציה גנטית האחראית למיגרנות

חוקרים מצאו לראשונה מוטציה גנטית הגורמת למיגרנות נפוצות, מה שאולי יסייע בפיתוח תרופות חדשות


פגם גנטי מעלה את הסיכויים למיגרנות (צילום: אתר panthermedia)
פגם גנטי מעלה את הסיכויים למיגרנות (צילום: אתר panthermedia)

 

צוות בינלאומי של מדענים זיהו שינוי גנטי שעלול להעלות את הסיכון למיגרנות מהסוג הנפוץ. 

 

חוקרים השוו את ה- DNA של 50,000 משתתפים, חלקם סובלים ממיגרנות והאחרים לא. הם הצליחו לאתר פגם גנטי שנראה כי הוא מעלה את הסיכויים למיגרנות, באמצעות כך שהוא מאפשר לגלוטמט- כימיקל שמעביר מסרים בין תאי עצב במוח- להצטבר בהצטלבויות שבין תאים במוח.

 

החוקרים מסבירים כי השינוי הגנטי שזוהה כגורם סיכון למיגרנה נמצא על כרומוזום 8, בין שני הגנים- PGCP ו- MTDH/AEG-1 ואנשים שהשינוי הגנטי הזה קיים אצלם, נמצאים בסיכון מוגבר לסבול ממיגרנות.

 

החוקרים שפרסמו את ממצאיהם בכתב העת Nature Genetics reports אומרים כי תרופות שימנעו מהגלוטמט להצטבר, יוכלו אולי לסייע להפסיק את המיגרנות. בינתיים הם מציינים כי נדרשים מחקרים נוספים בנושא.

 

 

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2010-08/wtsi-fgl082610.php

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה