מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותניתוחי קיצור קיבה מגדילים סיכון לאבנים בכיס המרה

ניתוחי קיצור קיבה מגדילים סיכון לאבנים בכיס המרה

מחקר אמריקאי: במשך שמונה שנים בלבד זינק פי יותר מ-10 הסיכון לאשפוז על רקע אבנים בכיס המרה ומחלות הקשורות להן כמו דלקת בכיס המרה ובלבלב בקרב מטופלים שעברו ניתוחים בריאטריים


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

בשנים האחרונות עם הגידול במימדי ההשמנה, נרשמת עלייה בניתוחים בריאטרים לקיצור קיבה שמיועדים לאנשים עם השמנת יתר חולניתככל שניתוחים אלה צוברים פופולאריות, כך מתברר כי הם טומנים בחובם יתרונות בריאותיים רבים עבור המטופלים, לרבות טיפול במצבי תחלואה הנלווים להשמנת יתר כגון יתר לחץ דם, עודף שומנים בדם ודום נשימה בשינה, וכן איזון טוב יותר של רמות הסוכר בדם ואף סיכויים לריפוי ממחלת הסוכרת שעמה מתמודדים רבים מהסובלים מהשמנה.

 

אולם מתברר כי לצד היתרונות לבריאות, ניתוחי קיצור קיבה טומנים בחובם גם סיכון להתפתחות מצבים רפואיים בעייתיים. מחקר אמריקאי נרחב מעלה כי אנשים שעברו ניתוחי קיצור קיבה והשילו באופן מהיר כמות נכבדה ממשקל גופם נמצאים בשנים האחרונות בסיכון גבוה פי 10 עד 100 לפתח דלקת בלבלב ומחלות של כיס המרה, בהשוואה לסיכון שדווח בשנים עברו בקרב מנותחים בריאטריים. באוכלוסייה הכללית לא היה שינוי בסיכון לפתח מחלות הקשורות לכיס המרה. 

 

הזינוק בשיעור המנותחים שסובלים מסיבוכים בכיס המרה ובלבלב כנראה קשור בעיקר לשינויים באופן ביצוע הניתוח: בעבר היה נהוג בניתוחים לקיצור קיבה להסיר את כיס המרה כחלק מהניתוח, אולם בשנים האחרונות עם שכלול השיטות הכירורגיות ומעבר לניתוחים פחות פולשניים עם חתכים קטנים יותר – כיס המרה כבר אינו מוסר בניתוחי קיצור קיבה באופן שגרתי.

 

במסגרת המחקר החדש, החוקרים מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת NYU בחנו תיעודים מתוך תיקים רפואיים במאגר מטופלים נרחב בארה"ב (NIS, קיצור של National Inpatient Sample) בין השנים 2006 ל-2014, ונבחנו 782,395 מטופלים שאובחנו עם דלקת בלבלב, 135,980 עם דלקת חדה בכיס המרה (כולציסטיטיס), 98,098 עם מחלת כולנגיטיס הנגרמת על רקע זיהום חיידקי של דרכי המרה וכן 861,549 שעברו כריתה של כיס המרה (כולציסטקטומי).

 

בחינת הממצאים העלתה כי הסיכון של אנשים שעברו ניתוח לקיצור קיבה לפתח סיבוכים בלבלב ובכיס המרה, לרבות דלקת בלבלב ומחלות של כיס המרה, היה גבוה פי 10 עד 100 בשנת 2014 בהשוואה לשנת 2006, כשהגיל הממוצע של המטופלים שפיתחו סיבוכים אלה נע מ-52.3 עד 63.7 שנים.

 

מטופלים שפיתחו אבנים בכיס מרה על רקע ניתוחי קיצור קיבה היו צעירים יותר: בטווח גילים ממוצע מ-42.8 עד 54.7 שנים, וכמו כן, נמצא כי שיעורי תמותה שלהם נמוכים יותר ומשך האשפוז בבית החולים קצר יותר, בהשוואה למטופלים שפיתחו אבנים בכיס מרה מסיבות אחרות.

 

החוקרים, שהציגו את ממצאיהם החודש בכנס השנתי של הקולג' האמריקאי לגסטרואנטרולוגיה (ACG) שנערך בפילדלפיה, מצאו גם כי שיעורי התמותה מדלקות בלבלב ובכיס המרה ירד עם השנים עם התקדמות הרפואה: משנת 2006 עד 2014 ירד שיעור התמותה מדלקות בכיס המרה מ-1.39% ל-0.9% ומדלקות בלבלב מ-4.1% ל-2.9%.

 

חזרה למסורת

 

ברפואה ידוע כי השמנה כשלעצמה מעלה את הסיכון לאבנים בכיס המרה, אולם מחקר זה מראה על בסיס מדגם נרחב כי גם ניתוחים לקיצור קיבה מהווים גורם סיכון עצמאי לתופעה.

 

הערכת החוקרים כי שינויים פיזיולוגים שעובר הגוף עם הירידה הדרמטית בכמות השומנים בעקבות הניתוח לקיצור קיבה הם שעשויים לעורר התפתחות של אבנים בכיס מרה. לפי הערכה נוספת – אבני מרה הן תוצר של השיטה הטכנית שבה מבוצעים הניתוחים הכוללים ברוב המקרים הסרת מקטעים ממערכת העיכול.

 

על רקע הממצאים עולה השאלה האם יש לשוב לשיטה הניתוחית המסורתית בניתוחי קיצור קיבה שכללה הסרה של כיס המרה. בהודעה לעיתונות שפרסמו החוקרים נקבע כי נכון לעכשיו מוקדם עדיין לתת המלצה מסוג זה, אולם לדבריהם "מדובר בשאלה שיש צורך להתייחס אליה במחקר נוסף". נכון לעכשיו, החוקרים ממליצים כי מטופלים שעברו ניתוחי קיצור קיבה יטופלו בתרופות המונעות התפתחות אבנים בכיס מרה, הקרויות 'תרופות לקשירת חומצות מרה'. 

 

עודפי כולסטרול וסידן

 

אבנים בכיס המרה הן לרוב הצטברות של כולסטרול עודף שמופרש מהכבד, לעתים בשילוב עם סידן. בגילי הפוריות הסיכון לתופעה גבוה פי 3-2 בקרב נשים בהשוואה לגברים. אבני כיס מרה יכולות להימצא שנים בגוף מבלי להתבטא בתסמינים כלשהם, ורק ב-1% עד 2% מהמקרים מתבטאות בכאבי בטן. לרוב התופעה מתגלה בבדיקות רפואיות אקראיות. עם השנים, אבנים החוסמות את צינור המרה עלולות לגרום להרחבת כיס המרה ולהתפתחות דלקת הגורמת לכאבים וכן להצטברות מזהמים חיידקיים ובמקרים חריגים להתפתחות גידולים בכיס המרה והתפשטותם לכבד.

 

בשנים האחרונות ניתוחים בריאטריים זוכים לשבחים על יכולתם לטפל במצבים כרוניים שונים. בין השאר, במחקר אמריקאי מקליבלנד קליניק שפורסם בחורף 2017 נמצא כי ניתוחים בריאטריים יעילים להשגת שליטה ברמות הסוכר ומפחיתים את התלות באינסולין אצל אנשים עם סוכרת סוג 2 לאורך זמן. במקביל נמצא במחקר מדנמרק כי ניתוחי מעקף קיבה, שהם השכיחים ביותר בארה"ב לקיצור קיבה – עשויים לרפא פסוריאזיס. ובתחילת השנה (2018) פורסם מחקר ישראלי נרחב שכלל 33,540 נבדקים במעקב של 4.5 שנים, בו נמצא כי ניתוחים לקיצור קיבה בשיטות שונות יעילים להפחתת הסיכון לתמותה בהשוואה לטיפול המסורתי בדיאטה להורדה במשקל.

 

 

ACG 2018 – Abstract P1610

 

דב.פוגל
22/10/18 23:25

שלום לחולי הסוכרת השמנים שמבקשים לפתור את סיבוכי ההשמנה ( סוכרת מסוג 2, לחץ דם וכו.) . מניסיוני למדתי שאלו שמתכוננים להנחת מתבקשים לעשות כהכנה לניתוח לפנות לדיאטניות ולאכול עם״י מתכון. ברובם הפחתת כמויות האוכל וההפחתה במנת הפחמימה הביאה לירידה משמעותית ברמות הסוכר. כלומר... חשבו בשנית לא צריך לעשות הכל בכוח הסכין. זוהי דרך כמוצא אחרון.

razm121
19/10/18 8:24

נכון, שיש סיכון לאבנים בכיס מרה. אישית עברתי גם ניתוח לכריתת כיס המרה ובנוסף, מכיר מנותחים רבים שעברו זאת. יחד עם עובדה זו, חשוב לציין שהניתוח מציל חיים לדעתי האישית ונותן, הזדמנות שנייה לחיים חדשים ובריאים יותר. צריך להסתכל גם, מה חיובי לטווח הרחוק ומה ניתן להרוויח מכך. אשמח, שתפרסמו לינק לקבוצת קיצורי קיבה בכתבות מסוג זה.