דיכאון וחרדה
מנהלי קהילה
נישואים מפחיתים לחץ
מחקר: מערכות יחסים עם מחויבות ונישואים מפחיתים הפקת הורמונים הקשורים ללחץ
נישואים כבר נקשרו עם שיפור הבריאות. כעת, מחקר חדש מעלה את האפשרות שמערכת יחסים מחייבת גם משנה את ההורמונים בגוף באופן שמפחית לחץ.
חוקרים מאוניברסיטאות שיקגו ונורת'ווסטרן בדקו 500 סטודנטים לכלכלה שגילם הממוצע היה 28. כ- 40 אחוז מהגברים ו- 53 אחוז מהנשים היו נשואים או במערכות יחסים מחייבות. המתנדבים התבקשו לשחק בסדרת משחקי מחשב שבחנו התנהגויות כלכליות. למתנדבים, סטודנטים לתואר שני, נאמר כי המבחן הוא דרישה מחייבת בקורס העסקים שהם השתתפו בו וכי המבחן ישפיע על ההצבה התעסוקתית שלהם בעתיד. זה הביא לכך שהמבחן הפך באופן פוטנציאלי לחוויה מתוחה שיכולה להשפיע על רמות הקורטיזול, המוכר כהורמון לחץ. דגימות רוק נלקחו לפני ואחרי המשחק כדי למדוד רמות הורמונאליות בגוף ואת השינויים בהן.
המחקר שפורסם בכתב העת Stress מצא כי ריכוז הקורטיזול עלה בכל הנבדקים, אבל העלייה הייתה גבוהה יותר בממוצע בנשים מאשר בגברים. המשחקים גם גרמו לירידת הטסטוסטרון בנבדקים הגברים בלבד, אך לא בנשים, השפעת לחץ שנצפתה בעבר בבני אדם ובבעלי חיים.
מידע אישי שנאסף לפני הניסוי הצביע על הבדל מעניין נוסף בין הנבדקים: החוקרים מצאו כי נבדקים משני המינים שלא היו בזוגיות מחייבת, היו בעלי רמות גבוהות יותר של קורטיזול מאשר נבדקים נשואים. הם הסיקו כי לנישואים השפעה על עמעום תגובות הקורטיזול ללחץ פסיכולוגי. המחקר מעלה את האפשרות שאנשים שלא נמצאים במערכת זוגית מגיבים יותר ללחץ פסיכולוגי.
ממצאים אלה מצטרפים לעדויות הולכות ומתרבות המראות כי נישואים ותמיכה חברתית יכולים להגן מפני לחץ. החוקרים מסבירים כי למרות שנישואים עלולים להיות די מתוחים בפני עצמם, הם מקלים על אנשים להתמודד עם גורמי לחץ אחרים בחיים.
עוד נמצא במחקר כי בקרב נבדקים רווקים היו רמות גבוהות יותר של טסטוסטרון לפני תחילת הניסוי מאשר הנבדקים שהיו נשואים או במערכות יחסים מחייבות. ממצא דומה לממצאים שעלו ממחקרים קודמים בבני אדם ובעלי חיים.
למחקר נוסף שהראה כי קיימים יתרונות בריאותיים לנשואים
תרגום ועריכה: אלה הר-נוי
לכתבה המלאה באתר אוניברסיטת שיקגו
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה