מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותנישואים מגנים על ליבם של גברים

נישואים מגנים על ליבם של גברים

הצד הטוב של הנדנוד: גברים נשואים פונים לטיפול מהר יותר לאחר התקף לב מאשר גברים שאינם נשואים


גברים הנמצאים במערכות יחסים מגיעים מוקדם יותר לבית החולים לאחר שחוו כאבים בחזה (צילום: Shutterstock)
גברים הנמצאים במערכות יחסים מגיעים מוקדם יותר לבית החולים לאחר שחוו כאבים בחזה (צילום: Shutterstock)

 

ההשפעות המיטיבות של נישואים על הבריאות - בעיקר של גברים - ידועות מזה זמן רב. כעת מתברר יתרון בריאותי נוסף: גברים נשואים וגברים במערכות יחסים רציניות פונים מהר יותר לסיוע רפואי לאחר התקף לב, בהשוואה לגברים רווקים, גרושים או אלמנים.

 

החוקרים ביקשו להעריך את ההשפעות של המצב הזוגי על הזמן שלוקח לאנשים להגיע לחדר מיון מהרגע בו הם מתחילים לסבול מכאבים בחזה. לשם כך הם בחנו מידע על כ- 4,400 מטופלים בקנדה שחוו התקף לב. כ- 33% מתוכם היו נשים.

 

על-פי התוצאות שפורסמו בכתב העת Canadian Medical Association Journal, בקרב הגברים הנשואים, 75.3% הגיעו לבית החולים תוך 6 שעות מהרגע בו החלו הכאבים בחזה, בהשוואה ל- 67.9% בקרב הרווקים, 68.5% בקרב הגרושים ו- 70.8% בקרב האלמנים. החוקרים חישבו ומצאו כי ברמה של החולה – הזמן שנחסך הוא חצי שעה בממוצע.

 

לעומת זאת, לנשים נשואות או כאלו שהיו בקשרים רציניים לא היה יתרון על פני נשים אחרות בזמן ההגעה לבית החולים.

 

החוקרים אומרים כי ייתכן והסיבה לכך היא שנשים נוטות יותר לקבל על עצמן את תפקיד המטפל ולדרבן את בני זוגן להגיע לטיפול מהר יותר.

 

הממצאים לא מפתיעים. בשנה שעברה חוקרים מצאו שגברים נשואים היו בעלי סיכוי גבוה יותר ב- 6 אחוז להגיע לרופא המשפחה, מאשר גברים רווקים שלא היה מי שיאמר להם שהם זקוקים לבדיקה. לעומת זאת, נשים נשואות ורווקות הגיעו לרופא באותם שיעורים.

 

 

לפרטים נוספים באתר ה- Canadian Medical Association Journal

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה