מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר אמור משה שי
ד״ר אמור משה שי
רופא בכיר במערך למחלות ריאה - מרכז רפואי רבין אני רופא מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה, ופועל כחלק מצוות המכון למחלות ריאה במרכז הרפואי רבין – בלינסון. תחומי ההתמחות שלי כוללים אבחון וטיפול בסרטן הריאה, מחלות חסימתיות של דרכי הנשימה, מחלות של רקמת הריאה ויתר לחץ דם ריאתי. אני שואף לשלב בין ידע רפואי מתקדם לבין גישה אישית ומקצועית, במטרה להעניק למטופלים את הטיפול המיטבי.
כמונינשימהחדשותנחירות בהריון – סיכון מוגבר ללחץ דם גבוה

נחירות בהריון – סיכון מוגבר ללחץ דם גבוה

מחקר: נשים שמתחילות לנחור במהלך ההיריון נמצאות בסיכון מוגבר ללחץ דם גבוה בהריון ורעלת הריון


יש לשאול את הנשים ההרות על נחירות וכך לאתר נשים בסיכון (צילום: Shutterstock)
יש לשאול את הנשים ההרות על נחירות וכך לאתר נשים בסיכון (צילום: Shutterstock)

הופעה של נחירות בקרב נשים הרות שלא נחרו באופן קבוע לפני ההיריון, עשויה להעיד על סיכון גבוה ליתר לחץ דם בהריון ולרעלת הריון. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת American Journal of Obstetrics and Gynecology.

 

חוקרים מאוניברסיטת מישיגן גייסו יותר מ-1,700 נשים בשליש האחרון להריון ובדקו נוכחות של נחירות ומתי הן הופיעו, זאת מכיוון שנחירות הן סמן מוכר של הפרעות נשימה בשינה. הנשים הוגדרו כנוחרות אם נחרו לפחות 3 פעמים בשבוע. עוד בחנו החוקרים אבחנות של יתר לחץ דם בהריון, רעלת הריון וסוכרת הריון.

 

34% מהנשים דיווחו על נחירות, 25% מהנשים דיווחו על נחירות שהחלו בהריון. לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון גורמים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות, נמצא כי נחירות שהחלו במהלך ההיריון נקשרו לסיכון גבוה כמעט פי 2.5 ליתר לחץ דם בהריון, וסיכון מוגבר בכ-60% לרעלת הריון. לא נמצא קשר בין נחירות בהריון לסוכרת הריון, ולא נמצא קשר בין נחירות כרוניות (כאלה שהיו גם לפני ההיריון) ליתר לחץ דם בהריון או רעלת הריון.

 

החוקרים אומרים כי חשוב לאתר את הנשים שנמצאות בסיכון ליתר לחץ דם ורעלת הריון - העלולים להזיק לאם ולעובר - באמצעות דיווחים על נחירות, ולטפל בהפרעות הנשימה בשינה כדי למנוע סיבוכים.

 

 

Obstetrics & gynaecology published online 10 September 2012