סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700
לאתר שלי לחצו כאן
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין
- מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון.
- דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות
- קליניקה פרטית ברחובות
השכלה:
דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות.
BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית.
קורסים מקצועיים:
קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב.
NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO
מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX
קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד.
אתר-
https://marina791990.wixsite.com/website
פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks
אינסטגרם :
https://www.instagram.com/balanced.diabetes/
על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
נוגדי חמצון בתזונה מייטיבים עם מצב סוכרת
כדאי לאכול ירקות ואגוזים
27/06/10
תגובות 0צילום: אתר סטוק פוטוז
חומרים נוגדי חימצון כמו ויטמיני E ו-C, סלניום או קרוטנואידים מצויים בירקות, פירות, אגוזים וקטניות. חומרים אלה יכולים למנוע נזקי חימצון בתאים וכאן בחנו את יכולתם לשפר את העמידות לאינסולין שליוותה השמנה של כ- 30 נבדקים טרום-סוכרתיים.
החוקרים מאיטליה חילקו את המשתתפים (שהיו כולם שמנים) ל-4 קבוצות תזונה, כולם קיבלו הנחיות לדיאטה ים תיכונית עם 1500 קלוריות ליום, מחציתם קיבלו גם ירקות ופירות עתירי אנטי אוקסידנטים כך שקיבלו 800-1000 מ"ג ליום של נוגדי חימצון. מחצית המשתתפים בכל קבוצה קיבלו גם תרופת מטפורמין המשפרת מצב סוכרתי.
כולם רזו פחות או יותר אותו דבר אלא שאלה שקיבלו הרבה אנטיאוקסידנטים הראו ירידה ניכרת בעמידות האינסולין.
The Endocrine Society's 92nd Annual Meeting in San Diego. June 19-2, 2010
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט