מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
נדודי שינה מעלים סיכון להתקף לב
מחקר: אנשים שלא ישנים טוב נוטים יותר לחוות התקפי לב מאשר אנשים שלא סובלים מהפרעות שינה
אנשים שמתהפכים במיטתם ברוב הלילות ולא מצליחים לישון, עשויים להיות בסיכון לא רק לעייפות במשך היום. נדודי שינה כרוניים (אינסומניה) נקשרו כבר לדיכאון וחרדה, וכעת מחקר נורווגי גדול מצא כי הם עשויים גם להעלות את הסיכון להתקפי לב.
אינסומניה עשויה להתבטא בקושי להירדם או קושי לישון, או בשינה לא טובה שאינה מהווה מנוחה נאותה ומשקמת.
החוקרים מהאוניברסיטה הנורווגית למדע וטכנולוגיה מצאו כי בקרב משתתפי המחקר שהיו להם תסמינים של הפרעות שינה התרחשו יותר התקפי לב מאשר באלו ללא הפרעות שינה. ככל שהתסמינים היו חמורים יותר, כך עלה הסיכון.
מספר מחקרים מצאו קשר בין הפרעות שינה ללחץ דם, אבל לא בוצעו מספיק מחקרים גדולים שבחנו את ההשפעות של שינה לא איכותית על מחלות לב.
המחקר הנוכחי שפורסם לאחרונה בכתב העת Circulation כלל יותר מ- 52,000 מבוגרים שהיו תחת מעקב במשך 11 שנים. במשך התקופה כמעט 2,400 מהנחקרים חוו התקף לב ראשון.
לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון גורמים שהיו עלולים להתערב ולהשפיע על התוצאות כמו גיל, לחץ דם, כולסטרול, דיכאון, עבודה במשמרות והשמנה, החוקרים מצאו כי בקרב אנשים שסובלים מנדודי שינה היו יותר התקפי לב מאשר אנשים שלא היו להם הפרעות שינה.
נמצא כי אנשים שהיו להם קשיי הירדמות ברוב הלילות בחודש שקדם לתשאול היו בעלי סיכוי גבוה ב- 45% להתקפי לב. בנוסף, בקרב אנשים שהיה להם קשה להמשיך לישון כמעט בכל לילה הסיכון להתקפי לב בעתיד היה גבוה ב- 30%. התעוררות עם תחושה של חוסר רעננות יותר מיום אחד בשבוע נקשרה לסיכון מוגבר ב- 27%.
החוקרים הסיקו כי הערכה של הפרעות שינה עשויה לספק מידע נוסף בהערכת הסיכון למחלות לב. יחד עם זאת, נדרשים מחקרים נוספים על מנת לאושש את הממצאים וכדי להבין את המנגנון שעומד מאחוריהם.
Laugsand, L.E. Circulation, published online Oct. 24, 2011
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה
noname134
אז איך פותרים את הבעיה הזו???