מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותמתן תרופה בעזרת מגנט

מתן תרופה בעזרת מגנט

מצבים רפואיים רבים כגון כאב כרוני, סרטן או סוכרת מצריכים טיפול תרופתי לסירוגין למשך תקופה ארוכה


בעבר פותחו מספר שיטות למתן תרופה ב"שלט רחוק" כמו השתלת צ'יפ אלקטרוני על עיקרון של on-off שמאפשר שחרור מבוקר של התרופה. אולם השיטות שפותחו עד כה, לא הצליחו למלא את כל המטרות של שחרור ועצירה מבוקרת של התרופה; מתן מנות עקביות ושליטה במינון התרופה לפי צורכי המטופל.

 

על העיקרון הזה פותח התקן שמשלב מגנטיות וננוטכנולוגיה. צוות החוקרים פיתח התקן אשר אוטם את התרופה בממברנה מיוחדת (גודלה הוא 1/100,000 משערת האדם). הממברנה מכילה מינרל בשם magnetite בעל תכונות מגנטיות. כאשר שדה מגנטי מופעל מחוץ לגוף האדם (ליד ההתקן), ג'ל שמרכיב את הממברנה מתחמם וגורם לקריסה זמנית של הממברנה. קריסת הממברנה מאפשרת שחרור התרופה לגוף האדם. כאשר השדה המגנטי מופסק, הג'ל מתקרר והממברנה נבנית מחדש וכך מופסק מעבר התרופה.

 

לדברי החוקר הראשי, ד"ר דניאל כוהנה "ההתקן יאפשר למטופל ורופא מטפל לקבוע בדיוק מתי התרופה תעבור לגוף ובאיזה מינון".

 

בניסויים שבוצעו עד כה בבעלי החיים, ההתקן נשאר פעיל ומתפקד למשך מספר מחזורים טיפוליים. הממברנה נשארה במצב תקין גם במצבי לחץ ומתיחה קיצוניים והוכיחה את יציבותה. כמו כן לא נצפתה רעילות לתאים וההתקן לא נדחה על ידי מערכת החיסון. בנוסף, נצפתה פעילות תקינה של הממברנה בטמפרטורה גבוהה, עובדה המצביעה על יציבותה במצבי חום קיצוניים כמו מצב דלקתי בגוף או חום.

 

 Nano Lett. 2009 Sep 8. Epub ahead of print

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן