מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותמתחילה מכירה של רגליים רובוטיות-ReWalk

מתחילה מכירה של רגליים רובוטיות-ReWalk

לאחר ניסויים קליניים בישראל ובארצות הברית במשך כמה שנים, ארגו טכנולוגיות רפואיות מתכננת להתחיל למכור את המכשיר החדש שלה, ReWalk, במרכזי שיקום ברחבי העולם מינואר 2011 בעלות של כ-100.000$ (וידאו)


ראדי כיוף, אשר נפצע במהלך שירותו הצבאי ונותר משותק, מצליח לעמוד וללכת עם ReWalk (צילום:Argo Medical Technology)
ראדי כיוף, אשר נפצע במהלך שירותו הצבאי ונותר משותק, מצליח לעמוד וללכת עם ReWalk (צילום:Argo Medical Technology)

הגלגל עשוי להיות אחת ההמצאות הגדולות של המין האנושי, אבל העובדה המצערת עבור אנשים  שחיים בכיסא גלגלים היא שמקומות רבים בעולם המודרני נועדו לאנשים הולכים, החל ממדפים גבוהים בחנויות ועד מדרגות נעות לא נגישות. כאשר היזם הישראלי עמית גופר נותר משותק לאחר תאונת דרכים בשנת 1997, הוא החל ליצור "מכנסיים רובוטיות" כדי להחליף את כיסא הגלגלים. פירות העבודה שלו נראים היום בתור ReWalk, שמתוכנן לצאת למכירה מתחילת 2011.

 

כמו שלד רובוטי REX, המכשיר ReWalk הוא התקן אותו לובשים מעל הבגדים. הרגליים הממונעות, שמוחזקות במקום על ידי פלטה ברגל שרתומה סביב המותניים והכתפיים, מופעלים על ידי סוללה נטענת המספיקה ל-3.5 שעות של שימוש. הסוללה נמצאת בתוך תרמיל יחד עם המחשב. עם זאת, בניגוד לשלד רובוטי REX, אשר נשלט על ידי ג'ויסטיק, ReWalk משתמש בחיישני תנועה כדי לזהות תנועות של המשתמש ולתרגם אותם לתוך התנועה של המפרקים, בדומה לשלד eLEGS שפותח באוניברסיטת ברקלי שבקליפורניה.

 

ReWalk שוקל 15 ק"ג  והוא מיועד לשמש כמכשיר אימון גופני לאלה שעוברים שיקום. על ידי שמירה על תנוהח זקופה של משתמשים על בסיס יומי, הוא גם מסייע למנוע בעיות בריאות רבות הנובעות משימוש ארוך טווח בכסא גלגלים בתחום של מערכת השתן, מערכת הנשימה, הלב וכלי הדם ומערכת העיכול.

 

למרות חדשנותו, אחד החסרונות של ReWalk הוא הצורך בקביים כדי לשמור על שיווי המשקל, כלומר הוא מתאים רק לאלה שיש להם תנועה בידיים וכתפיים. לרוע המזל, זה אומר שגופר, שהינו טטראפלג, לא מסוגל להשתמש בהמצאה של עצמו. עם זאת, ארגו טכנולוגיות רפואיות ,החברה שהקים כדי למסחר את המכשיר , עובדת כעת על גירסה שתתאים לטטראפלגים.

 

Israeli Exoskeleton Suit Enables Paralayzed People To Walk

 

 

מתוך-Dailymail

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן

האם זה מתאים לחולי msa ?

MSA - Multiple System Atrophy הינה מחלה נוירולוגית השייכת לקבוצת מחלות "דמויי פרקינסון", או תסמונות "פרקינסון פלוס".