מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותמתגברים על חרדה בעזרת סריגה

מתגברים על חרדה בעזרת סריגה

סריגה תורמת להפחתת החרדות למטופלים אשר סובלים מהפרעת אכילה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

ההתמודדות עם הפרעת אכילה לעיתים קרובות קשה ביותר, והיא כוללת  עיסוק יתר חודרני ומעורר חרדה בנושאים של שליטה באוכל, משקל ודימוי גוף. נושאים אלה הינם מטרידים ביותר, והם מייצגים מחסום פוטנציאלי לשינוי פסיכולוגי.


עדויות תאורתיות ומחקריות מציעות שביצוע משימות ויזו-מרחביות (Visuospatial) מפחית את העוצמה הרגשית של דימויים מטרידים. במחקר הנוכחי ניסו להעריך האם ביצוע משימה ויזו-מרחבית כגון סריגה משפיע על המוטרדות והחרדה אשר נפוצים בקרב אנשים אשר סובלים מאנורקסיה נרבוזה.

 

38 נשים אשר סובלות מאנורקסיה גוייסו למחקר, וכולן קיבלו שעורי סריגה ואת כל החומרים הדרושים. הנבדקות התבקשו לדווח על ההשפעה האיכותית של הסריגה על מצבן הרגשי-נפשי באמצעות שאלונים.

התוצאות של המחקר הראו הפחתה בחרדה. 74% דיווחו שהסריגה הפחיתה את עוצמת הפחדים והמחשבות והן היו עסוקות הרבה פחות בהפרעת האכילה. 74% דיווחו על השפעה מרגיעה וטיפולית עבורן. 53% דיווחו על תחושות סיפוק, גאווה והישג.

 

הממצאים הראשוניים של מחקר זה מציעים שסריגה עשויה לתרום למטופלים אשר סובלים מהפרעת אכילה ע"י הפחתה של החרדה המטרידה, והפחתה של עיסוק – יתר בעניינים של אוכל, משקל ומראה חיצוני. סריגה הינה עשייה לא יקרה, פשוטה ללמידה, ניתן לבצעה במהלך אינטראקציה חברתית ועשויה לתת תחושה של הישג וסיפוק.

 

Eat Weight Disord. 2009, 14(1), e1-5

מירה-רודניק
21/11/09 22:11

 אני מעוניינת להעמיק בנושא. האם יש לכם שמות החוקרים או פרטים נוספים כדי ללמוד ליו יותר
תודה