מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותמשתמשים במחשב ללא ידיים

משתמשים במחשב ללא ידיים

מערכת חדשה שפותחה באוניברסיטת בן-גוריון מאפשרת שליטה במחשב בכוח המחשבה בלבד


שליטה במחשב: בלי ידיים, באמצעות כוח המחשבה (צילום: panthermedia)
שליטה במחשב: בלי ידיים, באמצעות כוח המחשבה (צילום: panthermedia)

 

סטודנטים באוניברסיטת בן-גוריון פיתחו מערכת המאפשרת שליטה במחשב בכוח המחשבה בלבד. המערכת אמורה לשרת אנשים בעלי מוגבלויות פיסיות שאינן מאפשרות להם לתפעל מחשב באמצעים הרגילים.

 

המערכת, שפותחה על ידי הסטודנטים מהתכנית להנדסת תוכנה, מיועדת לשרת אנשים בעלי מוגבלויות פיסיות. השליטה במחשב מתבצעת ללא עכבר ומקלדת אלא באמצעות קסדה מעוצבת של חברת Emotiv הדוגמת את גלי המוח של המשתמש בארבע-עשרה נקודות שונות באמצעות מכשיר ה-EEG.

 

בהצגת אב-טיפוס של המערכת, במסגרת כנס פרויקטי הגמר של התכנית להנדסת תוכנה שהתקיים לאחרונה, הדגים אחד התלמידים כיצד ניתן להפעיל אפליקציות מחשב ואף לכתוב ולשלוח מכתב בדואר אלקטרוני תוך מספר דקות בלבד בלי להזיז אף איבר בגופו של המשתמש.

 

כדי לתפעל את המערכת קודם יש להתאים מחשבה להגדרה במערכת. כך למשל, חובשים את הקסדה וחושבים מספר שניות על משהו מסוים, לדוגמא בלון כחול. את המחשבה מקליטים למחשב ומגדירים אותה לפעולה מסוימת,  למשל לחיצת ENTER. מאותו הרגע, בכל פעם שתחשבו על בלון כחול, בעצם תלחצו בכוח המחשבה על כפתור ה- ENTER.

 

המערכת יכולה לשרת בעתיד את בתי החולים, מכוני מחקר, ואנשים בעלי נכויות בביתם הפרטי. לצורך התקנת המערכת יש צורך לבצע התאמות בתוכנה בעזרת אדם המסוגל לתפעל מחשב באמצעים הרגילים (עכבר ומקלדת), אך לאחר התהליך הראשוני ניתן להשתמש במכשיר ה-EEG כמכשיר קלט יחיד ולתפעל כל אפליקציה.

 

באוניברסיטת בן גוריון מסבירים כי בעבר נעשו ניסיונות להשתמש בקריאת גלי המוח לצורך תפעול תוכנות מחשב, אך ניסיונות אלו ברובם כללו מכשירים מסורבלים הניתנים לשימוש במעבדות בלבד. כמו כן רוב הניסיונות התמקדו בשימושים ספציפיים במחשב כגון דפדוף באלבום תמונות או הפעלת משחק מסוים. עד כה לא פותחה מערכת שמאפשרת שליטה מלאה במחשב על ידי קריאה וניתוח גלי המוח כמו שמתואר כאן.

 

 

לפרטים נוספים באוניברסיטת בן גוריון

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה