מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותמשתוקקים לאוכל וחושבים פחות

משתוקקים לאוכל וחושבים פחות

אפשר גם לחשוב יותר ולהשתוקק פחות


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

פסיכולוגים מאוסטרליה חקרו את למה אנחנו משתוקקים למזונות מסוימים ומה אפשר לעשות להתגבר על זה. מה שמבדיל רעב בו אנחנו מוכנים לאכול כמעט הכל, לבין השתוקקות, הוא הכוונה המכוונת בדרך כלל למזון מסוים.


לרבים מאתנו מתחשק מדי פעם מזון זה או אחר אבל לטיפוסים מסוימים ההשתוקקות הזאת היא בעייתית שכן היא רבה וגובלת בסיכוני בריאות כמו הפרעות אכילה ומלווה בהרבה רגשות אשם ובושה.
מאיפה נובע החשק לאוכל? מימצאים כבר הראו שיש תמונות מזון במוחנו שאם אנחנו שומרים אותן חיוניות בראש אנחנו יותר משתוקקים להן, כמו גם הן לוקחות מאיתנו הרבה תשומת לב ומכאן אולי חלק מהבעייתיות של ההשתוקקות.


למשל בניסוי אחד, המתנדבים שדווחו על השתוקקות לשוקולד נזכרו בפחות מילים והיה להם גם קשה יותר פתרון בעיות מתמטיקה בהשוואה למשתתפים שלא דווחו על השתוקקות לשוקולד ושבצעו בקלות יותר את אותן מטלות.


מחקר חדש מראה שאפשר גם להוליך את ההקשר בכיוון הפוך, דהיינו להשתמש במטלות קוגניטיביות כדי להפחית את ההשתוקקות לאוכל. ואכן משתתפים שנתבקשו לדמיין את הופעת הקשת בשמיים או את ריח האקליפטוס דווחו שתשוקתם לאוכל פחתה.


בניסוי אחר הראו למשתתפים נקודות שחור לבן מהבהבות (כמו במסך טלויזיה דולק אך לא מכוון) וגם כאן דווחו הצופים על ירידה בחשק המזון שלהם.


מכאן מסיקים החוקרים שמטלות חזותיות פשוטות, יכולות לעזור בריסון השתוקקויות אוכל ואולי גם השתוקקיות אחרות. נראה שעם התפתחות הטכונולוגיות של מחשבים ניידים ושל סלולרים מתוחכמים יהיה קל יותר ליישם תרגול כזה בחיי היום-יום.

מעניין לציין שבמחקר אחר הראו שאצל שמנים שהצליחו לרזות, היתה ההרזיה קשורה עם ראייה אחרת של המזון.


Current Directions in Psychological Science, 2010, 19(2), 86-90
 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט