מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותמשרד הבריאות מזהיר מפני תרופות לכאב ושיעול

משרד הבריאות מזהיר מפני תרופות לכאב ושיעול

משרד הבריאות מפרסם הגבלות חדשות בשימוש בתרופות המכילות קודאין בשל סכנה לדיכוי נשימתי ומוות


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

תרופות המכילות קודאין עלולות לגרום לתופעות לוואי מסוכנות בהן דיכוי נשימתי ומוות, בעיקר בקרב ילדים, נשים מניקות ומטופלים בקבוצות סיכון אחרות. כך מודיע היום (ב') משרד הבריאות הישראלי.

 

קודאין הינה תרופה ממשפחת האופיואידים המיועדת לטיפול בשיעול ולשיכוך כאב ומשווקת בישראל במגוון תכשירים - הן כמרכיב יחיד והן עם מרכיבים נוספים - בהם התרופות הפופולריות קוד-אקמול, רוקסט, נורופן פלוס ותרופות נוספות (רשימה מלאה בתחתית הכתבה).

 

בגוף קודאין הופך לחומר הפעיל מורפין, אשר לו תפקיד חשוב הן בפעילות הרצויה של התרופה והן בגרימת תופעות הלוואי שלה, בהן דיכוי נשימתי.

 

האזהרה של משרד הבריאות מגיעה בעקבות אזהרות בטיחות שפרסמה לאחרונה רשות התרופות האירופאית (EMA). משרד הבריאות אימץ את ההמלצות החדשות של רשות התרופות האירופאית והוסיף מגבלות לשימוש בתכשירים המכילים קודאין, בין אם הם מיועדים לטיפול בכאב או לטיפול בשיעול: 

 

• אין להשתמש בתכשירים המכילים קודאין בילדים מתחת לגיל 12.

 

• אין להשתמש בתכשירים המכילים קודאין בהנקה.

 

• אין להשתמש בתכשירים המכילים קודאין בילדים מגיל 12 עד 18 לאחר ניתוח להסרת שקדים או אדנואידים אשר נועד לטפל בדום נשימה חסימתי בשינה. כמו כן, לא מומלץ להשתמש בתכשירים המכילים קודאין בילדים עד גיל 18 הסובלים מבעיות נשימה.

 

• אין להשתמש בתכשירים המכילים קודאין במטופלים אשר ידוע כי קודאין עובר פירוק מהיר בגופם לחומר הפעיל מורפין (ultra-rapid metabolizers CYP2D6). במטופלים אלה עלולות להצטבר כמויות גבוהות של מורפין ולגרום לתופעות לוואי חמורות, כגון דיכוי נשימתי ומוות.

 

• יש לשים לב לסימני רעילות במטופלים בתכשירים המכילים קודאין. סימני הרעילות כוללים קשיי נשימה, סחרחורות, ישנוניות יתר ובלבול. כאשר יש חשש לתופעות לוואי אלה יש לפנות לרופא מיידית.

 

התרופות המשווקות בישראל המכילות קודאין, שעלוניהן עודכנו בהתאם להמלצות החדשות, הן:

 

רקוד טבליות - REKOD TABLETS

 

פרטוסול סירופ - PERTUSSOL SYRUP

 

טוקאר סירופ - TOCARE SYRUP

 

קודאברול - CODABROL

 

קוד-אקמול - COD-ACAMOL 15/325

 

ברונכולט פורטה - BRONCHOLATE FORTE

 

קודיקל טבליות - CODICAL TABLETS

 

ספסמלגין - SPASMALGIN

 

קוד-גואיאקול סירופ - COD-GUAIACOL SYRUP

 

קודיביס סירופ - CODIVIS SYRUP

 

קודיביס כמוסות - CODIVIS CAPSULES

 

מיגרלב - MIGRALEVE

 

נורופן פלוס - NUROFEN PLUS

 

רוקסט - ROKACET

 

רוקסט פלוס - ROKACET PLUS

 

היסטפד קומפאונד לינקטוס - HISTAFED COMPOUND LINCTUS