מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותמשרד הבריאות אישר למכירה בשר מתורבת המבוסס על בקר

משרד הבריאות אישר למכירה בשר מתורבת המבוסס על בקר

משרד הבריאות בישראל אישר לראשונה למכירה בשר מתורבת המיוצר מתרבית תאים שמקורם בבקר, לאחר אישורים שניתנו בארה"ב וסינגפור לבשר עוף מתורבת. בקרוב בצלחת שלכם


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

משרד הבריאות הישראלי נתן לראשונה בעולם אישור רגולטורי לבשר מתורבת שמקורו בבקר כמוצר מזון המאושר למכירה. האישור ניתן לסטייק בשר מתורבת המיוצר על ידי חברת "אלף פארמס" הישראלית מרחובות.

 

במשרד הבריאות הסבירו כי האישור התקבל במסגרת תוכנית פיילוט לבחינה של חלבון אלטרנטיבי במחלקה לניהול סיכונים במזון שבשירות המזון הארצי, וזאת "לנוכח הביקוש העולמי הגובר לחלבונים והחשיבות לייצור מוצרים שמקורם אינו בחי".

 

בשר מתורבת המכונה גם "בשר סינתטי" (Cultivated Meat או Cultured Meat) הוא בשר המיוצר בתנאי מעבדה מחלבונים שמקורם בבשר. במשרד הבריאות מסבירים כי תהליך אישור המוצר מורכב, וכל מוצר בשר מתורבת נבחן לגופו, "כיוון שלכל חברה טכנולוגיה, תהליכי ייצור ומוצר שונים". במשרד הבריאות מדווחים כי "צוות המחלקה לניהול סיכונים במזון שעמל על הפיילוט, ביצע הערכה יסודית של היבטי הבטיחות הקשורים לצריכת המזון החדש בהתאם לכלל המידע שהועבר על ידי החברה לבחינת בטיחות המוצר. לאחר שעבר את כלל ההערכות, ניתן האישור לשיווק המוצר לכלל הציבור בישראל".


לדברי ד"ר זיוה חממא, מנהלת המחלקה לניהול סיכונים במזון במשרד הבריאות, "האישור שניתן הופך את ישראל למדינה הראשונה בעולם שמאשרת תרבית תאי בקר כמזון ומובילה עולמית בתחום תוך שמירה על בריאות הציבור. האישור מגיע לאחר שנבחנו מגוון גורמים קריטיים, ביניהם טוקסיקולוגיה, אלרגניות, הרכב תזונתי, בטיחות מיקרוביולוגית וכימית של המזון החדש ותהליך הייצור שלו על כלל היבטיו, החל מבידוד התאים הראשוני וכלה בעיבוד ואריזת מוצר המזון המוגמר. שירות המזון הארצי במשרד הבריאות ממשיך לקיים שיח רחב עם חברות שונות בתחום החלבון האלטרנטיבי בישראל, על מנת לקדם את התחום ולוודא שהמוצרים שישווקו בישראל יהיו בטוחים לשימוש". בפרויקט פיתוח הבשר המתורבת שאושר תמכו רשות החדשנות ומשרד ראש הממשלה.

 

פיתוחים מהפכניים

 

מספר רב של חברות בעולם עמלות בשנים האחרונות על פיתוחים מהפכניים של מוצרי בשר מתורבת המבוססים על חלבונים שמקורם מהחי, כתחליף לאכילת בעלי חיים. מוצרים אלה שונים מתחליפי בשר שנמכרים בחנויות המזון המבוססים על חלבונים מהצומח, כמו סויה או חיטה. בין מוצרי הבשר המתורבת שמפותחים בשנים האחרונות נכללים מוצרים שמתבססים על חלבונים מבקר, טלה, עוף וחיות נוספות. פיתוחים אלה נתמכים על ידי מדינות שונות, בין השאר עקב הצורך בצמצום אכילת בעלי חיים על רקע מגמת ההתחממות הגלובלית שמחמירה בין השאר עקב עלייה בגידול בעלי חיים למאכל. מחקר מאוניבסיטת אוקספורד שפורסם בשנת 211 העריך כי מעבר למוצרי בשר מתורבת צפוי להוביל לירידה של עד 96% בפליטות של גזי חממה. ישראל נחשבת למובילה בתחום הבשר המתורבת, ומספר חברות פועלות לפיתוח מוצרים אלה. בשנים האחרונות חלה ירידה בעלויות ייצור של בשר מתורבת בעולם, ההופכת אותו לנגיש למתחרה פוטנציאלי לשוק הבשר והעוף.

 

בשנת 2013 דווח בבריטניה על ההמבורגר המתורבת הראשון בהיסטוריה שיוצר מתרבית תאים שמקורם בבקר. בדצמבר 2020 סינגפור הייתה למדינה הראשונה בעולם שאישרה מכירה של בשר עוף מתורבת במסגרת אישור שניתן למוצרי חברת "Eat Just". בנובמבר 2022 מינהל המזון והתרופות האמריקאי_(ה-FDA) אישר לשיווק לראשונה בארה"ב מוצרי בשר עוף מתורבת של חברת "אפסייד" מסינגפור. במסגרת האישור נקבע כי המוצר שאושר אינו מסווכן יותר מבשר עוף רגיל, מאחר והוא אינו שונה מעוף ברמה התאית.

 

חברת "אלף פארמס" (Aleph Farms) הישראלית מגדלת סטייקים מתורבתים מתאי פרה, ללא שימוש בטכנולוגיות הנדסה גנטית. החברה שמפעילה מתקן ייצור ברחובות הודיעה במארס 2023 על הרחבת פעילותה, תוך רכישת מתקן ייצור במודיעין והקמת מפעל בסינגפור. בינואר 2023 דווח כי הרב הראשי לישראל , דוד לאו, קבע בפסק הלכה כי מוצר הבשר המתורבת של החברה הוא כשר פרווה, ככל שהוא מופק מתאי גזע, ומסומן באופן שונה מבשר שנשחט.

 

לצד אישור מוצרי בשר מתורבת, יש מדינות שפועלות לאחרונה גם כנגד מגמה זו. באיטליה אושר בנובמבר 2023 חוק האוסר שימוש בבשר שיוצר במעבדה, וזאת כדי להגן על חקלאים ועל תעשיית הבשר במדינה.

 

800

חברת אלף פארמס. אישור ראשון למכירת בדשר בקר מתורבת. (צילום: Shutterstock)

 

פחות שומן רווי וללא אנטיביוטיקה

 

בהיבט הבריאותי, מדענים שמסייעים בפיתוח מוצרי בשר מתורבת טוענים כי לטכנולוגיה יש פוטנציאל לייצור בשר בריא יותר עם תכולה נמוכה יותר של שומן רווי ומלח. כך, בשר מתורבת עשוי להפחית תחלואה, על רקע מחקרים שקושרים בין אכילת בשר בקר למחלות, בהן מחלות לב וכלי דם וסרטן. כך, באוקטובר 2015 רבע ארגון הבריאות העולמי כי בשר בקר מעובד הוא מסרטן וודאי בבני אדם והבשר אדום הוא מסרטן אפשרי.

 

יש מדענים המפתחים מוצרי בשר מתורבת שמוספים להם חומצות שומן בלתי רוויות בריאות כגון אומגה 3. כמו כן, יש הטוענים כי תהליך הייצור של בשר בתאי מעבדה גם צפוי להפחית את הסיכון לחשיפה לזיהומים מבעלי חיים. מאחר ולא נעשה שימוש באנטיביוטיקה בתהליך הייצור של בשר מתורבת, מוצרים אלה גם לא צפויים להחמיר את תופעת העמידות לאנטיביוטיקה שמתפתחת בשנים האחרונות בין השאר על רקע שימוש נרחב בתרופות אנטיביוטיות בגידול בעלי חיים המשמשים למאכל.

 

עם זאת, ההשפעות של בשר מתורבת המבוסס על תאים שמקורם בבקר או בעוף על הבריאות עדיין אינן ידועות לאשורן, וצפויות להתברר בשנים הקרובות עם תחילת ההפצה של מוצרים אלה בעולם. אחד החששות הוא מהורמונים מסוימים המשמשים בתהליך הייצור של בשר מתורבת, אולם עד כה בבדיקות שבוצעו לא נצפתה השפעה בטיחותית לתהליכים אלה.

ל.ח.ן.
04/02/24 17:46

השאלה היא באיזה מחיר?

כי אם זה עדיין יהיה כמחיר אונקיית זהב ל- 100 גר' אזי זה לא יהיה שווה ולא ימכר גם במחיר האישור לשיווק.

אנשים כמוני עדיין ירכשו בשר בקר ולא תחליפים שמחירם יקר פי 10 ויותר ממחיר הבקר.

רוי.7
20/01/24 8:50

וואוו זה פילוט יוצא דופן והכרחי לחברה בימנו שאוכלת ומשמידה מיליוני חיות 🦍 

כל הכבוד לדן אבן בהצלחה רבה לך ולצוות כחול לבן גאווה לכולנו, רוי אבן צור 🌈