מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותמשרד הבריאות: יותר רופאים יתנו מרשם לקנביס רפואי

משרד הבריאות: יותר רופאים יתנו מרשם לקנביס רפואי

במסגרת תוכנית חדשה רופאים מומחים יוכשרו בנושא הקנביס הרפואי ויוכלו לתת אישור לטיפול בחומר


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

סגן שר הבריאות, ח"כ יעקב ליצמן, הכריז היום (ב') בוועדה למאבק בנגע הסמים על המדיניות החדשה של משרד הבריאות בנוגע לקנביס רפואי.

 

סגן השר הודיע כי בכוונת המשרד להכשיר רופאים מומחים בכירים שיאוגדו תחת רשימה ייעודית לתחום הקנביס.

 

"מגמת המשרד היא לאפשר לרופאים מומחים לטפל באמצעות קנביס רפואי לאחר שיוכשרו ויכירו את כללי הטיפול, המינונים, תופעות הלוואי והסכנות הכרוכות בהתוויתו למטופל", מסבירים היום במשרד הבריאות. התוכנית החדשה מנוגדת למצב הנוכחי לפיו רק רופאים מנהליים של משרד הבריאות היו רשאים לתת את האישור למתן קנביס רפואי.

 

"מדובר במהפכה של ממש" אמרה יו"ר הוועדה ח"כ תמר זנדברג "במצב שהיה קיים עד היום נוצר צוואר בקבוק שהביא לזעקה גדולה של החולים שמאוד סבלו מהמנגנון המסורבל שיצר עומסים כבדים. זו בשורה גדולה ואני מאוד שמחה על כך. למעשה אנחנו מבטלים את שיקול הדעת המנהלי ועוברים להתנהל על פי שיקול דעת רפואי". "כל שינוי לוקח זמן וברגע שנסיים את ההליך המשפטי בנושא מול בג"צ נפעל לקדם את השינוי" אמר ליצמן.

 

כפי שנקבע בהצעת מחליטים שאושרה עוד בשנת 2013, המטרה היא שהקנביס יסופק למטופלים בבתי מרקחת ויהיה בסטנדרט אחיד במינונים קבועים עד כמה שניתן.

 

"כשיהיו מוצרים סטנדרטים זמינים בבתי המרקחת יוכלו הרופאים לרשום את המוצר למטופליהם בכפוף לנוהלי רישום בדומה לתרופות מסוג הסמים המסוכנים - מורפיום, אופיאטים וכיוצא באלה", נמסר בהודעה שפרסם היום משרד הבריאות.

 

לפי ההודעה, בטווח הקרוב יפעל המשרד לחייב את המגדלים שייבחרו במכרז, לייצר זנים בטווחים שריכוזם מוכתב, ידוע ומפוקח ולארזם בצורת תפרחות ושמן בלבד. זנים אלה ינופקו ברישיון באמצעות בתי המרקחת ובהתאם לכללים שיקבע המנהל בדומה לסמים מסוכנים. בית מרקחת שיכנס למערך ההנפקה יעבור הכשרה מתאימה בתחום האחזקה, הרישום והניפוק של הקנביס. עוד צוין בהודעה כי המשרד פועל להקמת מפעל שייצר מוצרי קנביס גנריים ואחידים תוך עמידה בכללי האמנה הבינלאומית.

 

במקביל, משרד הבריאות יפעל כדי ליצור אלטרנטיבות למוצרי קנביס רפואי (כמו מוצרי אידוי), כדי להימנע ככל האפשר משימוש בעישון כדרך טיפול.

 

ההתוויות למתן הקנביס ימשיכו להיקבע על-ידי הגורמים המקצועיים במשרד הבריאות ויתקיים פיקוח על נאותות ההתוויות והפרקטיקה הרפואית המתחייבת.

 

"כחלק מהשינוי אנחנו ניצור סטנדרטיזציה מאוד מוקפדת כך שההתנהלות בנושא הקנביס תהיה הכי דומה למתן תרופה רגילה שניתנת היום בבית המרקחת" אומר המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, ד"ר בעז לב. "אחת המטרות שלנו היא לפתוח את צוואר הבקבוק המנהלי כך שיותר רופאים יוכלו לתת את האישור הרפואי והכל באחריות ובזהירות הנדרשת".

 

כיום מספר המשתמשים בקנביס על פי מרשם בישראל עומד על 22 אלף מטופלים.