מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גרשון פינק
מנהל יחידת הריאות במרכז הרפואי קפלן.
אורנה יריב
אורנה יריב
www.PhysioClick.co.il יועצת בכירה לפיזיותרפיה. פיזיותרפיסטית משנת 1989. בעלים, מנכל״ית ויזמית של פיזיוקליק- PhysioClick : המרכז הארצי לייעוץ מהיר, לווי והתאמה של פיזיותרפיה פרטית, מתוך מאות פיזיותרפטרפיסטים פרטיים בכל הארץ ובכל התחומים. טיפול בקליניקה, ביקור בית או יעוצי פיזיותרפיה און ליין . www.PhysioClick.co.il מרצה בכנסים וקורסים בארץ ובחו״ל למדתי באוניבסיטת תל-אביב ובית חולים "אסף הרופא".  מאז עוסקת בעיקר בחולי ריאות בגילאים השונים. בעבר 10 שנים במכון פיזיותרפיה ב"מכבי" בתחום האורטופדי, ובבית חולים ״ לניאדו״ בשיקום ריאות ובמחלקת ילדים בתחום הנשמתי. כל 30 שנות עבודתי עשיתי אלפי ביקורי בית למטופלים שסבלו מבעיות מכל הסוגים: בעיות אורטופדיות, נשימתיות, תפקודיות ועוד. שנים רבות טיפלתי בחולי CF כולל ליווי לחו"ל להשתלת ריאות. השיתתפתי בקורסי ריאות וכנסים רבים בארץ ובבלגיה. חברה באירגון ERS האירופאי למחלות ריאה. מוזמנים: https://physioclick.co.il
כמונינשימהחדשותמשרד הבריאות: היזהרו מסיגריות אלקטרוניות

משרד הבריאות: היזהרו מסיגריות אלקטרוניות

משרד הבריאות מפרסם אזהרה מפני השימוש בסיגריות אלקטרוניות העלולות להכיל חומרים מסוכנים ומסרטנים


סיגריה אלקטרונית: לא ניתן להסתמך על תעודות הבטיחות המנופקות על ידי היצרן (צילום: Shutterstock)
סיגריה אלקטרונית: לא ניתן להסתמך על תעודות הבטיחות המנופקות על ידי היצרן (צילום: Shutterstock)

 

משרד הבריאות מזהיר את הציבור מפני שימוש בסיגריות אלקטרוניות. בהודעה שפרסם המשרד היום (ד') נכתב כי תרומתן של הסיגריות האלקטרוניות לגמילה מעישון לא הוכחה והן עלולות להוות, במקרים מסוימים, סכנה בריאותית של ממש.

 

לאחרונה נפוץ בעולם ובישראל שימוש בסיגריות אלקטרוניות לה מחוברת מחסנית המכילה נוזל, כתחליף לסיגריות "רגילות".

 

קיימים שני סוגים של סיגריות אלקטרוניות. הסוג הראשון הן סיגריות אלקטרוניות המכילות ניקוטין. סיגריות אלה מסווגות כתרופה כמו מוצרי ניקוטין אחרים, ולכן נדרש לרשום אותן בפנקס התרופות ורק לאחר הרישום ניתן יהיה לקבל בעבורן אישור יבוא של משרד הבריאות. לצורך רישום על יבואנים להציג אישורים של מנהל המזון והתרופות האמריקני (ה-FDA) או מהמקבילה האירופית שהמוצר נרשם שם כתרופה, להציג מחקרים על יעילות ובטיחות בשימוש, אישורים על תקנים רלוונטיים לגבי ייצור וכדומה. במשרד הבריאות מסבירים כי מאחר ואין אף יבואן של סיגריה אלקטרונית שיכול להציג נתונים כאלה, למעשה לא ניתן לרשום ולא לייבא סיגריות אלקטרוניות המכילות ניקוטין, ועד היום לא אושר יבוא של סיגריות כאלה לישראל.

 

הסוג השני הן סיגריות אלקטרוניות ללא ניקוטין. למשרד הבריאות אין סמכות על מוצר זה ולכן לא ניתן לעכב או לאסור את הכנסת המוצר לישראל. לכן כל מה שנותר למשרד לעשות הוא לפרסם את עמדתו בנושא ולקוות שזה יניע אנשים להימנע מהמוצר.

 

במשרד מציינים כי אין מחקרים המאפשרים להניח את בטיחות או את יעילות השימוש בסיגריה אלקטרונית. יתרה מכך, בחלק מהבדיקות שנעשו בעולם על מותגים שונים של סיגריות אלקטרוניות נמצאו חומרים מסוכנים ואף מסרטנים. בנוסף, הסיגריות האלקטרוניות והמחסניות שלהן מיוצרות בתנאי ייצור בעייתיים – ללא אחידות או בקרת איכות מסודרת בתנאי הייצור. בין הפרטים השונים של אותו דגם, אין אחידות בכמויות וריכוזי החומרים היוצאים בכל שאיפה מהסיגריה. דווח על תקלות שונות הקשורות בסוללה, דליפות מהמחסניות ועוד.

 

במשרד מדגישים כי לא ניתן להסתמך על תעודות הבטיחות המנופקות על ידי היצרן או המשווקים שכן אלו אינן עוברות תהליך של בקרה מסודרת.

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

3953_member
11/06/12 1:14

ביום ו' ביקרתי בחנות טבע שכונתית, וראיתי סיגריות ' טבעיות ', שאין בהם ניקוטין. האם אלו כן מומלצות?