סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה



משקה קל אחד ביום מעלה סיכון לסוכרת
מחקר: שתיית פחית משקה קל המכיל סוכר בכל יום קשורה לסיכון גבוה ב-22% לסוכרת סוג 2

ידוע כי משקאות קלים קשורים להשמנה, אך זה כנראה לא הנזק היחיד לו הם גורמים. על כל משקה קל מתוק שאתם שותים באופן יומיומי, הסיכון שלכם לסוכרת עולה ב-22%. כך עולה ממחקר גדול שפורסם בכתב העת Diabetologia.
החוקרים מ-Imperial College London השתמשו במידע על 350,000 אנשים משמונה מדינות אירופאיות, שנשאלו על התזונה שלהם - כולל צריכת משקאות.
מהממצאים עולה כי שתיית משקה קל הממותק בסוכר (340 מ"ל – כמות השווה בערך לפחית ממוצעת) ביום, קשורה לסיכון גבוה ב-22% לסוכרת, בהשוואה לשתיית משקה כזה רק פעם בחודש או פחות. כששותים משקה קל יומי נוסף, הסיכון עולה ב-22% נוספים.
נראה שהסיכון המוגבר לא נובע רק מהשמנה. כאשר החוקרים לקחו בחשבון את צריכת הקלוריות היומית הכללית ואת מידת ההשמנה של המשתתפים, הסיכון המוגבר ירד, אך רק מעט, ל-18%.
החוקרים לא מצאו קשר בין צריכת מיצי פירות לבין הסיכון לסוכרת.
Diabetologia, on line first 24th April 2013
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט
ד"ר דינה ראלט PhD