מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותמשחזרים את הדיאטה שהיתה בתקופת האבן

משחזרים את הדיאטה שהיתה בתקופת האבן

גיבוש המלצות לתזונה בריאה יותר בימינו


צילום: אתר סטוק פוטוז
צילום: אתר סטוק פוטוז

 

מנהלי תאגיד יוניליוור כינסו חוקרי תזונה, גנטיקה אנתרופולוגיה ובוטניקה לראות מה אפשר ללמוד מתזונת איש המערות של לפני 2 מיליון שנה. החוקרים ינסו לגבש המלצות לתזונה בריאה יותר בימינו על פי הנתונים של הציידים והלקטים מאז.


תקופת האבן הקדומה מוגדרת כתקופה מלפני 2.5 מיליון שנים ועד לשחר החקלאות שקרה לפני כעשרת אלפים שנה. לפני החקלאות היתה התזונה מורכבת מירקות , פירות, שורשים, גרגרים ואגוזים למינהם וקצת בשר דל שומן.
לחם, חלב, דגנים או תפוחי אדמה לא היו בנמצא והשאלה אם אנחנו בנויים אבולוציונית למזונות היחסית חדשים האלה?

פרופ' ברי מנהל המחקר מציין שאיכות התזונה הקדומה נבעה משפע ורבגוניות הצמחים, אם היום אנחנו משתדלים לאכול 5 מנות ירקות ופירות ביום, אפשר להניח שאז אכלו 25 מנות ליום שכן הם היו עיקר התזונה כשהקטניות מספקות את החלבון. צרכי מרכיבי מזון חיוני הושגו גם מדגים ובשר.

הדגנים שהם בסיס לתזונה בימינו לא היו אז והאדם ניזון אז מהרבה פחות פחמימות, פחות שומן והרבה יותר ירקות.
אפשר להניח שהאדם הקדום מת צעיר יותר אבל לא בגלל תזונה לקויה.

כבר הראו שלא היה סיכוי רב להתפתחות מחלות כמו סוכרת, השמנה או מחלות לב.

 

יש הרבה אי התאמה בין התזונה הקדומה לדיאטה העכשווית. חלב הוא דוגמה מעניינת למה שקרה. לפני עשרת אלפים שנה בכלל לא יכולנו לעכל חלב, היום לרב האנשים אין בעיה עם תזונה עתירת חלב. אין זה פלא שהרבה טבעונים ואנשי בריאות ממליצים לא לשתות חלב גם היום.
 

פרופ' סימונדס המומחית הבוטנית במחקר מציינת שהירקות והצמחים אז היו כמובן לגמרי שונים ממה שאנחנו מוצאים היום בסופרמרקטים. הסיבה היא התפתחות החקלאות, מה שפעם היה גידול מקומי הפך לגידול בחוות ענק עולמיות והשונות בין הדגנים למשל הלכה והצטמצמה.
חיטה ותירס כבשו את שוקי העולם ואין שונות בין הזנים.


ברור לכולם שכדאי לחתור להפחתה בסוכר המזוקק ובדיאטה עתירת הפחמימות ולהעשיר את השונות בין הירקות והפירות העכשווים על פי הזנים השמורים מהעבר למשל אלה המצויים בגני קיו.
 

הרעיון הכללי - על פי העבר לשפר את העתיד

 

http://www.bbc.co.uk/news/health-11075437

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

מינרבה1
26/12/13 19:23

חולת סכרת, 20 שנה לא נגעתי בלחם וכו' מעט מאוד פירות והייתי מאוזנת, מעבר לזה אין לי מה להוסיף

נסימיקו
26/12/13 18:40

אני כ-5 ימים בתזונה ללא שום סממן של חיטה.

מנסה לבדוק האם באמת ,זה יכול לשפר או להשפיע

על היכולות והמצב הגופני שלי,לפעמים אני מרגיש שזה מועיל,ולאחר זמן מה שוב 

חוזר לעייפות ולחוסר היציבות,חולשה ברגליים,שינויים קיצוניים,עדיין בתקווה

שאולי זה יעזור,מבטיח לעדכן אתכם בניסוי הקיצוני הזה,

מרגיש שזה קצת משפיע ,לא כל כך יודע אם זה פסיכוסומטי,או שזה פיזי ואמיתי.

הזמן  סביר להניח,הוא התשובה.

ואני החלטתי לנסות את השיטה לפחות 30 ימים.לא פשוט אבל אפשרי

מינרבה1
25/12/13 22:44

מה זה טוב ? תמיד יש יותר טוב

קורה ודוקא השינויים משבשים את הכל.למי יש זמן להתעסק כל היום עם ישום מה שמלמדים אותך ועם מה שאתה שומע וקורא כל יום.

יש מזהו שנקרא עיפות החומר.

אני כרגיל ממליצה להקשיב אבל לבחון, יכול להיות שמשהוא טוב לאחד לא טוב לשני ובטח בענייני סוכר כשזה כל כך קל לבדוק, פשוט לנסות ולעקוב ולראות מה מתאים לנו.

 

מינרבה1
25/12/13 18:52

גם אני חדלתי להאמין. כל יום מחקר חדש אשר סותר את הקודם. כל יום תרופה חדשה

כל הנסיונות רק מבלבלים. עד שאתה לומד לחיות בדרך מסוימת, אומרים לך לשנות.

אז אולי היא שאף אחד לא יודע כלום ?  מנחש ומניח הנחות.

לחפ לבן עדיף על לחם מלא ? פעם אומרים שפירות אינם כ"כ נוראיים לחולי סכר.ת, אחרי יום אומרים שהם מזיקים. אז אולי פשוט עדיף להתעלם ?

בדיוק עכשו בתכונית של "לונדון וקירשנבאום" מדברים על הספר שעושה המון רעש - בטן של חיטה...יהיה פשוט יותר להתייחס לספר כאל וריאציה על סוכר כי הלחם מכיל בהרבה מקרים סוכר מאוד זמין ועל סוכר כבר כולם יודעים שהוא מזיק לבריאותנו.

האם כדא לעבור לשיפון?

נסימיקו
25/12/13 16:19

כל יום מתפרסם מחקר חדש ,עם אין סוף נתונים,רצף של הצלחה בניסויים כאלה ואחרים

כל אחד מצדיק את המחקר שלו,אחד סותר את השני,ואם נצדיק את כולם לא נאכל לעולם.

צריך נלעשות מחקר מי הוא הצודק,לא לאכול בשר ,לא פחמימות,לא חלב ,טבעוני צמחוני,

רק ואך ורק בשר,נו באמת שיגעתם את כדור הארץ.

עכשיו אני קורא ספרבשם "   בטן החיטה"

שם מציינים  שאם כל המחלות,מקננות במוצרי החיטה המהונ דסת,הכרס ,המוח,מחלות נוירולוגיות

אלרגיותועוד כהנה וכהנה,נו באמת,מה קורה כאן?

מיקי-ב.
28/11/10 21:00

 יש ליונילבר אינטרס לקדם צמחים כי זה מה שהם יכולים לעבד ולמכור. אין להם מה לעשות עם שומן. ליצרני החלב והבשר יתרון עליהם בכיוון הזה.
באתר הקדום ביותר של ההומו סאפיינס בהרטו שבאתיופיה נתגלו בעיקר עצמות של.......היפופוטם. מי שרוצה לחשוב שהם הסירו את השומן כדי שלא 'יסתמו להם העורקים' מוזמן להמשיך לחיות בשקר של פירמידת המזון ולהנות מה'בריאות' שממנה נהנים כל הדבקים בה.

גילוי מצבת מישע מלך מואב בשנת 1868 ופיענוח הטקסט נחשב לאבן דרך בהתייחסות המדעית לסיפורי התנ"ך כאמת היסטורית.בכתובת החקוקה במצבה מתפאר מישע מלך מואב בניצחונותיו הצבאיים מול צבא ישראל ומעלה על נס את מיפעלות הבניה שלו בשנת 852 לפני הספירה.

300 שנה לאחר ההתרחשות הזאת נכחד העם המואבי ונותרה המצבה בלא עם. כמה נשים מואביות נישאו לשבי ציון בשנת 520 לפני הספירה, אולי לשימור שרידי העם שנכחד ואולי מתוך כוונה זדונית לטשטוש לאומיותו של העם היהודי השב מן הגלות ועל כך הוקיעו אותם עזרא ונחמיה "וביום עשרים וארבעה לחודש הזה נאספו בני-ישראל בצום ובשקים ואדמה עליהם. ויבדלו זרע ישראל מכל בני נכר ויעמדו ויתוודו על חטאותיהם ועוונות אבותיהם" (נחמיה ט' א'-ב'). ובהמשך
הפרק בפסוק כ"ה: "וילכדו ערים בצורות ואדמה שמנה וירשו
בתים מלאים כל טוב, בורות חצובים, כרמים וזיתים ועץ מאכל
לרוב, ויאכלו וישבעו וישמינו ויתעדנו בטובך הגדול. וימרו
וימררו בך וישליכו את תורתך אחרי גוום".

ההתבדלות מחוקי העמים השפיעה על מבנה המשפחה היהודית העתיקה, גם על המטבח וגם על המלתחה.

מידות גדולות לבשו המואבים, שלא היו בררנים במינהגי האכילה ועגלון מלכם היה "איש בריא מאד" (שופטים ג' י"ז). גם צבאו צעד על קיבתו הגרגרנית. "ויכו את מואב בעת ההיא כעשרת אלפים איש, כל שמן וכל איש חיל" (שופטים ג' כ"ט).

צריך לקלף קליפה מאד דקה מהסיפורים העתיקים כדי לגלות שהם עלינו. הקונגרס הבינלאומי ה-10 לנושאי השמנה שהתקיים בספטמבר 2006 בסידני בהשתתפות 2,500 מדענים ומומחים בנושאי בריאות פירסם את הנתונים הבאים: יותר ממיליארד וחצי אנשים שמנים בעולם, ויותר מ-300 מיליון "כבדי משקל", תופעה החושפת אחוז גדול של האוכלוסיה האנושית למחלות כמו סוכרת, בעיות לב, יתר לחץ-דם, שבץ מוחי וסוגים שונים של סרטן. קיימת בעיה כלכלית עצומה שעלולה לערער את כל מערכות הבריאות בעולם. עלויות הטיפול מגיעות למיליארדים בארצות המערב.
22 מיליון ילדים ברחבי העולם סובלים מעודף משקל והם עלולים להיות דור ראשון בהיסטוריה האנושית, שימות לפני הוריו בגלל בעיות בריאות הקשורות להשמנה. ("ידיעות אחרונות" 12.9.06).

60 אחוז מאוכלוסיית ישראל מכלה את עצמה בצריכת פחמימות מופרזת.למעלה מ-400,000 חולי סוכרת מתועדים ועוד כ-600,000 המדחיקים את המחלה, שאותם התרגלנו לא לספור, מבשרים נתונים מצמררים על תהליך ההתאבדות המתמשך, לקיים את הפסוק "אכול ושתה כי מחר נמות".(ישעיהו כ"ב, י"ג).

בספרות המקצועית יש שטח מת בכל הקשור במינון פחמימות תיקני והגיע הזמן למלא את החסר ולהכיר בעובדה, שהפחמימה היא שחקן מרכזי במגיפת ההשמנה.
מדע התזונה לא יוכל להתקדם אם ימשיך להתעלם מן העובדות הניצבות מול פרצופו.

מידה כנגד מידה: המידות הגדולות של מלבושיך הן תוצאת המידות הרעות של אכילת-יתר.