מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותמשגיחים על מנותחים ממסך הסלולארי

משגיחים על מנותחים ממסך הסלולארי

אפליקציה סלולארית חדשה מאפשרת להשגיח על החולים במהלך הניתוח באמצעות הטלפון


האפליקציה מאפשרת לעקוב אחר ארבעה חולים בו זמנית (צילום: אתר סטוק פוטוז)
האפליקציה מאפשרת לעקוב אחר ארבעה חולים בו זמנית (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

באוניברסיטת Vanderbilt פיתחו אפליקציה חדשה לטלפונים ניידים המאפשרת למרדימים ורופאים אחרים להשגיח על החולים, לבדוק את סימני החיים שלהם, לתקשר עם נותני שירות אחרים וממש להשקיף לתוך חדרי ניתוח במהלך ניתוחים, הכל מהטלפון הסלולארי שלהם.

 

האפליקציה שנקראת VigiVU יוצרה למכשיר האייפון על ידי מחלקת ההרדמה באוניברסיטה. היא מאפשרת לקלינאים להיות מחוברים ולהישאר בקשר כאשר הם צריכים להימצא במקומות רבים ונפרדים למטרות טיפול בחולים. האפליקציה מאפשרת לעקוב אחר עד ארבעה חולים בו זמנית. היא אוספת מידע מכמה מקורות, כולל וידיאו מהחדר, מוניטורים, מעבדות ותיקים רפואיים.

 

המפתחים טוענים כי האפליקציה מגבירה את היכולת לקבלת החלטות יזומה, משפרת את הקשר בין אנשי הצוות ויכולה לשפר את הטיפול בחולים בגלל שהיא מאפשרת לרופא להיות ערני יותר למצב החולה בסמיכות לניתוח. כמובן שהיא לא יכולה להחליף את ביקור הרופא, אבל היא מאפשרת לו להמשיך להיות מחובר גם כשהוא בדרך לחדרו של המטופל, או בחדר אחר במקביל.

 

על פי איגוד המרדימים קיים מחסור של מעל ל-30% ברופאים מרדימים בישראל, שהולך ומחמיר כל שנה ומסכן את חיי החולים. אומנם האפליקציה לא תוכל לפתור את הבעיה, אבל ייתכן שתוכל לסייע לרופאים שנמצאים תחת לחץ רב לפקח טוב יותר על החולים.

 

 

http://www.physorg.com/news192463162.html