מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
ד
ד"ר שרון פורת
רופאה מתמחה בפסיכיאטריה של המבוגר עוסקת באבחון דיכאון, חרדה OCD ומצבים טראומתיים. מתמחה בבריאות הנפש של האישה במעגל הפיריון.
כמונידיכאון וחרדהחדשותמשאירים אור דולק? זה פוגע בשינה

משאירים אור דולק? זה פוגע בשינה

מחקר מצא שכאשר אנשים משאירים אור דולק כשהם ישנים בלילה, איכות השינה שלהם עלולה להיפגע


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

נרדמים מול הטלוויזיה? משאירים אור דולק ליד המיטה? זה עלול להשפיע על פעילות המוח באופן שמוביל לפגיעה באיכות השינה. כך לפחות עולה ממחקר קטן שפורסם בכתב העת Sleep Medicine. 

 

במסגרת המחקר שנערך בדרום קוריאה, במשך שני לילות, 10 אנשים בריאים ישנו בזמן שמכשירים העריכו שינויים בקצב הלב, קצב הנשימה והפעילות המוחית והשרירית שלהם.

 

בלילה הראשון לא היה אור מלאכותי בחדר. בלילה השני הנחקרים ישנו עם אור דולק. לפי סוכנות הידיעות רויטרס, מנורה פלורוסנטית הוצבה במרחק קטן מהנחקר הישן.

 

החוקרים מצאו כי הזמן שאנשים בילו במיטה והזמן שהם בילו בשינה היה דומה, בין אם האור דלק או לא. אבל כאשר האור דלק, הנחקרים בילו יותר זמן בשלב 1 של השינה – השינה הרדודה ביותר ופחות זמן בשלבים העמוקים: שלבים 3 ו-4. כאשר האור דלק החוקרים גם תיעדו יותר "מיקרו-התעוררויות" – זמנים בהם נראה כי המוח כמעט ער. 9 מתוך 10 מהנחקרים דיווחו כי הם חשו ששנתם הייתה פחות איכותית כאשר האור דלק.

 

לדברי החוקרים, המחקר מראה שאור מפריע לנו לישון טוב, בכך שהוא גורם לנו לישון שינה פחות עמוקה ומביא למיקרו-התעוררויות תדירות יותר. הם מזכירים שכשקיימת בעיה כרונית של שינה רדודה, זה פוגע בתפקוד המנטלי והגופני ובבריאות.

 

יש לציין כי מדובר במחקר ראשוני וקטן, והאור הפלורוסנטי בו השתמשו החוקרים הוא אור חזק יחסית. לכן אין המלצה לשנות את האופן בו אנו ישנים על סמך מחקר זה. אבל למי שישן עם טלוויזיה ברקע או אור במסדרון, כדאי לנסות לישון בחושך, ולראות איך זה משפיע עליו.

 

בשנה שעברה פורסם כי גם האייפד ומכשירים נוספים להם מסכים עם תאורה אחורית בהירה, פוגעים בשינה שלנו. המחקר מצא כי חשיפה של שעתיים לאור ממסכים עם תאורה עצמית זוהרת לפני השינה, יכולה לדכא את המלטונין בכ-22%. המלטונין, המכונה גם "הורמון החושך", הוא הורמון טבעי המיוצר בבלוטת האצטרובל בלילה ותחת תנאי חושך. ההורמון מסמן לגוף כי זוהי שעת לילה ומשרה שינה.

 

 

Sleep Medicine, online November 8, 2013

 

BENO1952
19/11/13 22:31

" במשך שני לילות, 10 אנשים בריאים ישנו בזמן שמכשירים העריכו שינויים בקצב הלב, קצב הנשימה והפעילות המוחית והשרירית שלהם."

 

מי זה 10 אנשים הללו? בני כמה הם? מה הם עשו / עושים בחיים,,laugh 

אם יעשו את המחקר על חברה ישראלים,יגלו ממצאים אחרים לגמרי,,laugh

התותחן ישן הכי טוב כשהתותח יורה,,laugh

השיריונר ישן נהדר,כשהטנק נוסע,,laugh

טכנאי מטוסים ישן על כנף המטוס מצויין כשמנוע של המטוס מונע,,laugh

איש ים ישן נפלא ליד טירטור מנוע הספינה,ונדנדת הספינה על המיים,,laugh

אחר כך,,לאחר סיום השירות,,laugh שום דבר לא מפריעה לשינה,,laugh !!! לא אור ,לא ,רעש,נאדה ,,laugh

בגיל 80 ?נו,,ישנים כמו תינוקות,,laugh