מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותמרפאה ייחודית שמטרתה לטפל בחולים ששוחררו מאשפוז בסיכון לתת תזונה

מרפאה ייחודית שמטרתה לטפל בחולים ששוחררו מאשפוז בסיכון לתת תזונה

ברמב"ם לוקחים את ההתמודדות עם תופעת התת תזונה בקרב מאושפזים ברצינות רבה ומנסים לאתר, למנוע ולטפל בבעיה בדרכים שונות. כעת עובר המאבק לשלב הבא: פתיחת מרפאה ייחודית שמטרתה לטפל בחולים לאחר שחרורם ולמנוע את האשפוז הבא.


אם לא תגמור את כל הצלחת תבוא האחות מרמב"ם...

 

למעלה משליש מהחולים בבתי החולים בארץ, הינם בסיכון לתת תזונה במהלך אשפוזם, כך עולה מנתוני החברה לתזונה קלינית בישראל. לפי נתונים שנאספו ברמב"ם, חולים בסיכון לתת-תזונה מתאשפזים לזמן ארוך (עד 50% יותר מאחרים), ונמצאים בסיכון גבוה לסיבוכים רבים ולתמותה עד פי שבעה יותר.


בשנים האחרונות, מתמודדים ברמב"ם עם הבעיה ברמה רב-מערכתית ומנסים לאתר, למנוע ולטפל בה בדרכים שונות: ימי עיון והשתלמויות בנושא לצוותים הרפואיים, שיתוף פעולה עם אנשי הלוגיסטיקה והמטבח בניסיון להתמודד עם הדימוי שיש למזון בית החולים, העלאת המודעות לנושא בקרב המטופלים, בני המשפחה והצוות הרפואי, יישום פרויקט ייחודי המכשיר את בנות השירות הלאומי במחלקות הפנימיות להשתלבות במערך ההאכלה ברמב"ם, הקמת פורום רב-תחומי המאגד מומחים שונים בתחום, במטרה להמשיך ולשפר את פעילות ביה"ח בנושא ולקיחת חלק אינטגרלי במחקרים שונים, חלקם בינלאומיים, דוגמת יום התזונה הבינלאומי שהתקיים לפני כחודש, אותו רמב"ם הוביל בארבע השנים האחרונות ברמה הארצית.

 

למרות כל המאמצים הללו, רבים מהחולים משתחררים במצב של תת תזונה, מצב הפוגע בעצמאותם ועלול להוביל לאשפוז נוסף. לדבריה של ד"ר עירית חרמש, המנהלת הרפואית לתזונה קלינית ברמב"ם ויו"ר החברה לתזונה קלינית בישראל, מחקרים מראים שבמהלך האשפוז, חולים נוטים לאכול פחות וכתוצאה מכך תת התזונה מעמיקה.

מתוך הכרה בחשיבות הטיפול שלאחר האשפוז כחלק בלתי נפרד מהתמודדות עם הבעיה, הוקמה ברמב"ם מרפאה ייעודית לטיפול בחולים ששוחררו מאשפוז במחלקות השונות ואובחנו כסובלים מסיכון לתת תזונה בעת הקבלה לאשפוז או בעת האשפוז, כמו גם חולים שהיו מאושפזים זמן ממושך או עברו במהלך אשפוזם ניתוח או פרוצדורה אחרת, שעלולים לגרום לשינוי במצבם התזונתי. החולים מופנים אל המרפאה הן ממחלקות בית החולים השונות והן באופן עצמאי. המרפאה הנה חלק מהמכון הגסטרואנטרולוגי ברמב"ם, בראשותו של פרופ' רמי אליקים, ומנוהלת על ידי ד"ר חרמש.

 

במסגרת המרפאה, זוכים הפציינטים לטיפול רב-תחומי, אך ממוקד, על ידי דיאטנית, אחות ורופאה והם עוברים הערכה מקיפה ומקבלים יעוץ בהתאם. מערך הטיפול המוצע במסגרת מרפאה זו ייחודי לרמב"ם. "עבור החולים, לאכול ארוחה זה לא פחות חשוב מלקבל מנת אנטיביוטיקה", אומרת ד"ר חרמש, "התזונה חשובה ביותר בבריאות ובחולי והטיפול בתת-תזונה צריך להשתלב בטיפול הרפואי הרציף הניתן לחולה, בזמן אשפוזו בבית החולים ולאחריו".

 


לכתבות נוספות בנושאי בריאות - היכנסו לאתר רמב"ם www.rambam.org.il

www.rambam.org.il

קרן-אור
24/02/10 14:24

רוצה לציין שגם בבי"ח הדסה עין כרם יש דגש על עניין התזונה.אותי למשל משגעים כל האשפוז..ומנסים להתאים את ארוחת הצהריים לפחות לטעם האישי.

הלוואי ויהיו עוד יוזמות מבורכות כאלו מצד בתי חולים נוספים בארץ.