מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותמרכיב טבעי למניעת נזק בחוט השדרה

מרכיב טבעי למניעת נזק בחוט השדרה

חומר טבעי שמיוצר על ידי גוף האדם יוכל בעתיד למנוע נזק קבוע בחוט השדרה


צוות חוקרים מ- Weill Cornell Medical College מאמין כי בעתיד ניתן יהיה למנוע נזק קבוע בחוט השדרה על ידי העלאת מרכיב אשר הופך בסופו של דבר ל-nicotinamide adenine dinucleotide NAD+, שזאת צורה פעילה של ויטמין B3. ויטמין B3 חיוני לגדילה והוא מעורב ביצור ההורמונים כולל של האדרנל והורמוני מין ויצירת ה-DNA. כמו כן, הוא חיוני לפעילות נורמלית של מערכת העצבים, משפר תנועת הדם, מצמצם רמת כולסטרול. האצת יצור של NAD+ והגדלת כמותו בגוף האדם עשויים למנוע מוות תאי במערכת עצבים וזאת עובדה מאוד חשובה כיוון שכאשר תאים והרקמה חווים תנאי לחץ וטראומה חריפים, רמות NAD+ צונחות במהירות אדירה.

 

המחקר הנוכחי מתבסס על סינטוז מולקולה אשר מתן שלה סמוך ככל האפשר לרגע הפגיעה, יגדיל יצור NAD+ בגוף ועל ידי כך יימנע נזק בתאי עצב. המרכיב המדובר להעלאת NAD+ נקרא Nicotinamide Riboside.

  

בשלב הראשון של המחקר, תיבחן השפעת המרכיב בעכברים פגועי חוט שדרה. לדברי החוקרים, מדובר בתהליך פשוט יחסית ולא יקר ותקוותם היא שהוא ישמש מפתח למניעת נזק קבוע לחוט השדרה. לטענתם, המרכיב יהיה בטוח לשימוש בבני אדם כיוון שעד כה, לא נצפו תופעות לוואי שליליות למתן מלאכותי של הויטמין.

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן

yaelinko
29/03/10 14:13
אשמח אם ימצאו את זה כבר – לי יש כאבי גב שחבל על הזמן ואני מאוד מפחד שהגב שלי ממש יהרס ויהיה בלתי כשיר. ייתכן וגם קורסים בתחום יעזרו לי להשתפר – עדיף על עוד קורס עיצוב גרפי או קורס עיצוב אופנה או אולי אפילו איזה סוג של קורס משחק