טרשת נפוצה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
מריחואנה עשויה להיות טיפול יעיל למחלות אוטואימוניות
מחקר חשף מנגנון דרכו ה-THC – החומר הפעיל במריחואנה – משפיע על תגובת המערכת החיסונית
חוקרים מצאו כי מריחואנה עשויה להפחית דלקתיות ולהיות טיפול יעיל למחלות אוטואימוניות – בהן מערכת החיסון תוקפת את הגוף – כמו מחלות מעי דלקתיות, טרשת נפוצה, דלקת מפרקים שגרונית וזאבת. במאמר חדש שפורסם בכתב העת Journal of Biological Chemistry, הם חושפים מנגנון באמצעותו המריחואנה מפחיתה את פעילות המערכת החיסונית של הגוף.
מחקרים כבר מצאו כי מריחואנה עשויה להפחית דלקתיות. אבל לא הרבה ידוע על המנגנון באמצעותו מריחואנה משפיעה על מערכת החיסון. המחקר החדש מצביע על מנגנון אפשרי אחד – שינויים אפיגנטיים.
בעבר חשבו כי תפקוד הגנים מוכתב מראש על-ידי ה-DNA, ושלא ניתן להשפיע על כך. אבל, לאחרונה צצו תגליות מדעיות חדשות לפיהן הסביבה למעשה משחקת תפקיד משמעותי בעיצוב ביטוי הגנים שלנו באמצעות גרימת שינויים באפיגנום - מולקולות מסוימות שהן חיצוניות למבנה הגנטי העשויות לגרום לשינויים בפעילות של הגנים.
במחקר הנוכחי חוקרים מאוניברסיטת דרום קרוליינה בדקו האם ה-THC – הרכיב הפעיל המרכזי במריחואנה – יכול לגרום לשינויים אפיגנטיים שישפיעו על ביטוי הגנים. במסגרת המחקר החוקרים טיפלו בעכברים באמצעות מריחואנה ועקבו בזמן אמת אחר השפעתה באמצעות טכנולוגיה מיוחדת הנקראת ChIP-Seq.
הם מצאו כי ה-THC פעל באמצעות שינוי מולקולות חשובות באפיגנום הנקראות היסטונים. השינויים הובילו להפחתה בדלקתיות בגוף בעקבות שינוי בייצור הציטוקינים. ציטוקינים הם תאים במערכת החיסון שחלק מתפקידם להכווין ולווסת את פעילות המערכת החיסונית. ישנם ציטוקינים המעודדים פעילות חיסונית, בעוד שציטוקינים אחרים מדכאים אותה.
במחקר נמצא כי ההיסטונים בהשפעת ה-THC הביאו לעלייה בייצור של ציטוקינים מסוג Th2 ודיכוי של ציטוקינים מסוג Th1 - ציטוקינים הידועים כמעוררי תגובה דלקתית.
המחקר מראה כי מריחואנה עלולה לפעול כ"חרב פיפיות" - מצד אחד ביכולתה לדכא פעילות דלקתית בגוף וכך לשמש כטיפול יעיל כנגד מחלות דלקתיות ומחלות אוטואימוניות בהן הפעילות הדלקתית מביאה להחמרה בסימפטומים ומהלך המחלה. אבל אותה פעולה משאירה את הגוף פגיע וחסר הגנה כנגד זיהומים ומחלות אחרות.
לא הכל ורוד בשדה המריחואנה
Journal of Biological Chemistry First Published on May 19, 2014
הטיבעי
"חוקרים מצאו כי x עשוי להיות..״. נדמה שהחוקרים הללו צריכים לעשן משהוא. עד לפני חצי שנה בקשתי לקבל אישור לקנאביס הייתה מלחמה..להפתעתי לפני כחודש רשם הרופא המטפל בשיבא, בשורת ״טיפול תרופתי״ קנאביס״..!! כל כך מיואשת המערכת שאויבה הגדול הוא עתה עלה תאנה לכיסוי ערוותה המבויישת. אני מעשן מגיל 15. זה לא מנע את הופעתה של הטרשת בגיל 30. העישון אולי מרגיע עצבנות יחסית באופן שטחי ובעצם מסתיר מעייננו את העצבנות ואת
הצורך לטפל בה. להתבונן לה בעיינים ולהרגיע אותה ללא תרופות. העישון גם מגביר את תופעות חוסר באלאנס, בריין פוג, קוגניציה חלושה, זכרון מוחלש וכיו״ב..אני כחלק מתהליך הריפוי הטיבעי הפסקתי לעשן ואני מרגיש נפלא. למעשה לקיחת שאכטה עם חברים כמו שתייה מחזירה את התופעות שנעלמו..
ברור שיש אנשים הסובלים מכאבים וכאן הקנאביס עוזר באופן חלקי.ספסטיות בחולי פרקינסון אולי גם. שריר תפוס בטרשת ? לא משפיע
דרך המילוט הידועה ״לא לכל אחד..״בלה בלה
תנו לנו אישורי קנאביס בקלות(״יש תור אצל רופאת כאב עוד חצי שנה״) אבל אל תקראו לזאת התרופה שאין לכם מושג מהי. עכשיו יש טרנד..יאללה תעשן משהוא דוקטור ! אנחנו צריכים ויטמינים, דיאטה מוקפדת, רוח טובה, תפילה, הודיה..
ערן ברקוביץ
המריחואנה אינה תרופת קסם. כמו כל תרופה/טיפול אחר יש לה תופעות לוואי, אנשים ומצבים רפואיים אליהם לא מתאימה.
תודה משה על תגובתך, אני מקווה שתמצא את הטיפול שיקל על כאבייך. ממליץ להתעדכן ולהתייעץ בקהילת כאב בכמוני
משה ששון ישר
כמה שמעתי על מריחואנה ...״מרפא״ ״בעל סגולות״
״משכך כאב״ כל כך שמעתי שאחרי שרופאי מכבי סירבו לרשום לי מריחואנה רפואית פניתי לרופא פרטי וקיבלתי אישור והתחלתי לרכוש
אמרתי לעצמי ״ הנה הישועה לכאבי החזה הנוראים״
אחרי שעישנתי הבנתי שהכל חלומות !
זה לא משכך כאבים ולא כלום!
כמובן שהתאכזבתי קשות הרופא הפרטי עלה לי 2000 ש״ח פלוס 550 ש״ח החומר עצמו
בקיצור אנשים מריחואנה לא מה שאתם חושבים