מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותמראות וצלילי טבע מפחיתים כאב בקרב חולי סרטן

מראות וצלילי טבע מפחיתים כאב בקרב חולי סרטן

היסח דעת באמצעות תמונות נוף והשמעת צלילים מעולם הטבע הפחיתו כאב בקרב חולי סרטן. זאת, במחקר שנערך מטעם אוניברסיטת ג'ון הופקנס , בלטימור , ארה"ב.


PantherMedia
PantherMedia

המחקר נערך בקרב חולי סרטן שעברו פרוצדורת שאיבת מוח עצם הנחשבת ככואבת. הפעולה כרוכה בהחדרת מחט לעצם האגן, לרוב פעולה מסוג זה, מלווה בהרדמה מקומית.
פרצדורה זו שכיחה בקרב חולי סרטן מסוימים, טכניקות כמו היפנוזה או סדציה נבחנו בניסיון לסייע למטופלים להתמודד עם הכאב.השימוש בהיסח דעת הינו זול, ומאפשר התמודדות טובה יותר עם הכאב והסבל בעקבות הבדיקות. לטענת החוקרים, מדובר על שיפור חוויית הבדיקה.

הנבדקים חולקו לשלוש קבוצות: קבוצת ביקורת שנחשפה לטיפול בתנאים סטנדרטיים, קבוצה שנחשפה במהלך הטיפול למראות וקולות טבע, וקבוצה שנחשפה למראות וקולות עיר סואנת.


מראות הטבע אופיינו בתמונות מרגיעות, כמו מפלי מים,  שהוקרנו במהלך הבדיקה על גבי מסכים בסמוך למיטת המטופל. מראות מהעיר הסואנת שיקפו מצבי לחץ כמו רחובות סואנים ונהירת אנשים.
מראות הטבע לוו בצלילים כמו ציוץ ציפורים, משב רוח ורחש ענפי העצים. אלה הושמעו למטופלים באמצעות אוזניות. מראות העיר הסואנת, לוו בצלילים מחיי העיר הסואנת כמו תנועת כלי רכב.


עוצמת הכאב דווחה על ידי המטופל לפני ובמהלך הפרוצדורה באמצעות סרגל כאב מ- 0 כלל לא כואב ועד 10 כאב בלתי נסבל. המטופלים התבקשו לתאר את חוויית אי הנוחות במהלך הבדיקה. עוצמת כאב מעל 4 , דורגה ככאב בינוני עד חזק.


הממצאים הראו הבדלים בין ממוצע הכאב בקבוצת הביקורת - 5.7 לעומת הקבוצה שנחשפה למראות וצלילי הטבע 3.9. המטופלים שנחשפו למראות וקולות העיר הסואנת, לא הראו הבדל משמעותי בדירוג הכאב, ותארו את חוויית אי הנוחות במהלך הפרוצדורה ככואבת.


מסקנות המחקר, שהיסח דעת בלבד אינו מסביר את ההפחתה בעוצמת הכאב, אלא לסוג התמונה והצלילים המושמעים משמעות בהקשר. יש תמונות וצלילים בעלי אפקט מרגיע כמו נוף פתוח, קולות של מים זורמים , משב רוח וציוץ ציפורים, לעומת תמונות אחרות שלהן אפקט מאיים.
 

לאור הממצאים הללו, מומלץ שבתי חולים יאמצו דרך זו, לסייע למטופלים להתמודד עם בדיקת מוח עצם ופרוצדורות כואבות אחרות. ניתן להשתמש במסכים ניידים שניתן להעביר אותם ממיטה למיטה, שיטה פשוטה, יעילה וזולה, שאינה דורשת הכשרה של הצוותים ותרומתה לחוויית הטיפול וההקלה על הכאב רבה.
 

www.digitaljournal.com/article/299208