השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
מקצצים בפחמימות – מקצצים בשומן בטני
הפחתה מתונה בצריכת הפחמימות עשויה לסייע בהפחתת שומן בטני, גם כשאין הרזיה משמעותית
קיצוץ בפחמימות מסייע לבריאות, בלי קשר להרזיה, מכיוון שהוא מביא לירידה בהשמנה בטנית, השמנה הנחשבת מסוכנת במיוחד. כך עולה ממחקר חדש של חוקרים מאוניברסיטת אלבמה.
המחקר שהוצג בכנס השנתי של החברה האנדוקרינית האמריקנית נערך בקרב 69 גברים ונשים בריאים אך בעלי עודף משקל. המשתתפים קיבלו מזון בשתי תקופות של מעקב, כל אחת נמשכה 8 שבועות. בתקופה הראשונה היה הערך הקלורי של המזון מותאם לשמירה על המשקל ואילו בתקופה השנייה הורידו 1,000 קלוריות ליום מהתזונה של כל אחד מהמשתתפים.
המשתתפים היו תחת אחת משתי דיאטות: תזונה דלת-שומן סטנדרטית או תזונה שהכילה קצת פחות פחמימות תוך הקפדה על פחמימות עם ערך גליקמי נמוך, וקצת יותר שומנים מדיאטה סטנדרטית. לפני ואחרי כל שלב במחקר, המשתתפים נסרקו בטומוגרפיה (CT) ובסריקות DXA כדי למפות את מצב השומן בגוף ואת השומן התוך בטני בפרט.
הממצא המעניין הוא שגם בשלב הראשון, עוד לפני הפחתת הקלוריות, אלו שהיו תחת דיאטה עם הגבלה מתונה של פחמימות, איבדו כ- 11% מהשומן הבטני העמוק. בשלב הגבלת התזונה רזו משתתפי שתי הקבוצות, אבל הקבוצה שקיבלה פחות פחמימות איבדה 4% יותר מכלל השומן בגוף.
נראה שהפחתת פחמימות מסייעת להוריד רקמת שומן, באופן שיסייע למנוע מחלות לב וסוכרת סוג 2, מחלות שנקשרו לשומן הגוף, בייחוד שומן בטני.
The Endocrine Society's 93rd Annual Meeting, Boston, June 4-7, 2011
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט