מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותמקור חדש לתאי גזע

מקור חדש לתאי גזע

מדענים גילו קו אספקה חדש ונגיש יחסית של תאי גזע שיכולים להתפתח לכל סוג של תא בגוף האדם - שיני חלב


שיני חלב כמקור לתאי גזע
שיני חלב כמקור לתאי גזע

גירוי הרקמות רכות מפנים השיניים יכול להביא לייצור תאי גזע pluripotent, שאלה תאים בעלי פוטנציאל ליצור סוגים שונים של תאים בגוף האדם. מטרת המחקר בתאי גזע הוא ליצור טכניקות כדי להחליף את התאים החולים ולחדש את הגוף.

 

שלא כמו תאים עובריים, יצירת תאי גזע מרקמת השיניים היא תהליך יחסית לא פולשני ולא שנוי במחלוקת. מחקרים בנושא תאי גזע שנוצרים משיניים מתבצעים כבר תקופה ארוכה, אך רק לאחרונה צוות של מדענים יפנים השבוע שינה את המשחק והראה כי תאים שחולצו מן השיניים ניתן להחזיר לצורתם הגנרית, צורת "כל תא אפשרי".

 

"אחד הדברים המרגשים על תאי גזע משיניים היא נגישותם, במיוחד כאשר חושבים על השיניים הראשונות, שיני החלב. אנחנו הצלחנו לחלץ תאי גזע משיניים שהיו נופלות בכל מקרה", אומר פרופ' ז'אק נור, חוקר באוניברסיטת מישיגן של בית הספר לרפואת שיניים.
 

 

"דבר אחד שאנחנו לא רוצים לעשות זה ליצור ציפיות שווא ", אומר נור" אנחנו יודעים שזה לא הולך להיות תרופה לכל דבר. כל עוד אנשים יזכרו זאת, זה עשוי להיות שימושי בעוד 5, 10, 15 שנים מעכשיו לטיפול במחלות שונות".

 

מחקר זה הוא צעד ראשון חשוב, שמראה את הפוטנציאל של פתיחת בנקים לתאי גזע. לא צריך לוותר על השיניים שלך כדי לנצל את הפוטנציאל הטמון בהם לתאי גזע. הדגש עכשיו יהיה על ההיבטים של בטיחות כדי לוודא שלתאים אלה אין פוטנציאל של ממאירות.

 

מקןר-ABC Science

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן