מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותמעשנים כדי להתמודד עם הכאב?

מעשנים כדי להתמודד עם הכאב?

מחקר מצא כי אנשים שמעשנים כאסטרטגיה להתמודדות עם כאב סובלים יותר מכאבים


אנשים הסובלים מכאב כרוני מעשנים יותר מאחרים (צילום: Shutterstock)
אנשים הסובלים מכאב כרוני מעשנים יותר מאחרים (צילום: Shutterstock)

 

ידוע כי העישון מזיק לבריאות. למרות זאת, אנשים רבים ממשכים לעשן. הדיווחים מראים כי אנשים הסובלים מכאב כרוני מעשנים יותר מאחרים. נשאלת השאלה - האם העישון מסייע להתמודד עם כאב כרוני?

 

הקשר בין העישון לכאב כרוני נבדק במחקר שנערך במרכז הרפואי-אוניברסיטאי פורטלנד והתפרסם בכתב העת The Journal of Pain. המחקר כלל 151 נבדקים בגילאי 18-70, הסובלים מכאב כרוני שאינו ממקור סרטני ומטופלים במרכזים רפואיים. הנבדקים חולקו לשלוש קבוצות: לא מעשנים, מעשנים ללא מטרה מוגדרת ומעשנים במטרה להתמודד עם הכאב.

 

הנבדקים נשאלו לגבי כמות הסיגריות שעישנו ולגבי התלות בהן ומילאו מספר שאלונים לבדיקת עוצמת הכאב וההשלכה שלו על החיים.

 

באופן כללי, לא נמצאו הבדלים בין המעשנים ללא מטרה מסוימת לבין הלא-מעשנים מבחינת עוצמת הכאב והאופן בו הוא מפריע לחיי היום-יום. אבל נמצא הבדל בין קבוצות אלה לבין אנשים שעישנו כאסטרטגיה להתמודדות עם כאב. לאחר שנלקחו בחשבון השפעות דמוגרפיות וקליניות, נמצא כי עישון סיגריות להתמודדות עם כאב נקשר עם רמות גבוהות יותר באופן משמעותי של עוצמת הכאב, הפרעת הכאב לחיי היום-היום יום וחרדה מכאב.

 

הממצא שהצביע על הבדלים בין מעשנים כאסטרטגיה להתמודדות עם כאב למעשנים האחרים מעניין, במיוחד לאור העובדה שבשתי הקבוצות הנבדקים סבלו מאותם סוגי כאב, הם היו במצב נפשי דומה, היה להם שימוש דומה בתרופות, הם עישנו אותה כמות סיגריות ומידת התלות שלהם בסיגריות הייתה דומה גם היא. יתכן כי ניתן ליחס הבדלים אלה לשוני במשמעות ותפיסת הכאב בין שתי הקבוצות.

 

כך או כך, מהממצאים ניתן ללמוד כי לעישון אין תרומה בהפחתה והתמודדות עם הכאב.

 

 

10 דרכים טבעיות להפחתת כאב

 

The Journal of Pain, Vol 13, No 3 (March), 2012: pp 285-292

נאיה
05/03/12 12:04