מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותמעשנים? ייתכן שלאחר הניתוח יכאב לכם יותר

מעשנים? ייתכן שלאחר הניתוח יכאב לכם יותר

מחקר חדש: מעשנים מדווחים כי הם סובלים יותר מכאבים קשים לאחר ניתוח מאשר לא-מעשנים


מעשנים סבלו יותר מכאבים (צילום: panthermedia)
מעשנים סבלו יותר מכאבים (צילום: panthermedia)

 

מעשנים חווים יותר כאב והם בסיכון גבוה יותר לסבול מכאב חריף לאחר ניתוח אמבולטורי. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכנס השנתי של איגוד המרדימים האמריקאי.

 

כאב חריף לאחר הניתוח הוא בעיה נפוצה שמובילה לשביעות רצון נמוכה של המטופל ולהוצאות בריאות נוספות.

 

מחקרים קודמים העלו את האפשרות שמעשנים חווים יותר כאב לאחר ניתוח, מאשר לא מעשנים. במחקר הנוכחי, ביקשו החוקרים לאושש ממצא זה.

 

החוקרים אספו מידע על 2,157 מבוגרים שעברו ניתוח אמבולטורי אלקטיבי תחת הרדמה כללית. הם בדקו דיווחים של הנבדקים על כאב חמור לאחר ניתוח (שהוגדר כ- 7 ומעלה במדד דירוג בין 0-10), עד 48 שעות לאחר השחרור מבית החולים.

 

24.5% מכלל הנבדקים דיווחו על כאב חמור לאחר ניתוח בזמן ששהו ביחידת ההתאוששות ו- 36% דיווחו על כאב חמור לאחר ניתוח עד 48 השעות שלאחר השחרור.

 

בחדר ההתאוששות, 22% מקרב אלה שאינם מעשנים ו- 38.5% מהמעשנים דיווחו על כאב חמור. עד 48 שעות לאחר השחרור, שיעור המדווחים על כאב בקרב המעשנים עמד על כ- 54%, בעוד שבקרב הלא-מעשנים השיעור עמד על כ- 30%. המעשנים גם דיווחו על ציון ממוצע גבוה יותר במדד עוצמת הכאב מאשר הלא-מעשנים.

 

החוקרים אומרים כי זה קריטי שמטפלים יתייחסו לסטאטוס העישון במהלך ההערכה הטרום-ניתוחית, במיוחד כשהם מתכננים את הטיפול נגד כאב שינתן לאחר הניתוח. החוקרים מוסיפים כי הם מאמינים שכאשר המטופל מעשן, הוא יסבול יותר מכאב לאחר ניתוח, שעלול להתפתח לכאב כרוני, ולכן ייתכן שהמטפלים ידרשו להשתמש באמצעים כמו מתן יותר תרופות לשיכוך כאב לאחר הניתוח.

 

 

American Society of Anesthesiologists (ASA) 2010 Annual Meeting: Abstract 788. Presented October 18, 2010.

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה